Brutal start på året

ATP - herretennisDet er ikke så mange uker siden det ble spådd store ting for Roger Federer i 2012. Han avsluttet 2011 som formspiller numero uno, med seier i ATP-sluttspillet som høydepunkt.

Hittil i 2012 har Federer tapt mot Nadal i Australian Open (old habits die hard).

Enda verre var tapet i Davis Cup hjemme mot USA. John Isner har en god serve, mot likevel. På grus? Hjemme i Sveits? 2-6 i fjerde sett? Jeg klarer å ikke å se logikken her. Federer var kjølig politisk korrekt på Facebook etterpå: «It was a tough weekend for our team in Fribourg at the Davis Cup. Our opponents played great. Nonetheless, thanks to all the Swiss fans for their amazing, loyal and loud support and creating such a wonderful atmosphere during the entire weekend.» Ja da, Roger.

Jeg tror ikke vi kan vente oss noe særlig av Federer de nærmeste månedene. Jeg mener, hvilken motivasjon har han for å vinne Key Biscayne, Indian Wells eller en Masters-turnering på grus? Federer har entret den delen av karrieren hvor det handler om Grand Slam-titler og ingenting annet.

 

Han mangler én uke på Sampras´ rekord for antall uker på ATP-toppen. Slik Nadal og Djokovic spiller, kan Federer se langt etter det, tipper jeg. Og vil Federer spille tidlig og seint i jakt på den rekorden, med utbrenthet og skader som mulige konsekvenser? Jeg tipper han tar det ganske rolig fram til French Open. 2012 blir Djokovic og Nadal-show, med mulig innslag av Federer mot slutten av året når ungfolene har fordelt de store pokalene mellom seg.

Dette er en helt spesiell tid i herretennisen. At de samme spillerne fordeler de store turneringene mellom seg år etter år, er helt unikt. Og jeg liker det.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

    1. Ja, det er sant at han er påmeldt mange turneringer. Håper du har rett, at Federer er motivert.

      Et bortgjemt poeng med Sampras sin rekord på 286 uker er måten han sikret seg de siste på: Han fikk noen uker høsten 2000. En temmelig kaotisk tid på ATP-touren, hvor mange spillere delte på triumfene. (Agassi vant Australian, Kuerten French, Sampras Wimbledon og Safin US Open, for eksempel). Les mer på http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players#Number_1_ranked_players.

      Slik er det ikke nå, hvor Djokovic og Nadal er så solide foran Federer. Derfor blir det vanskelig for Federer å ta førsteplassen igjen.

Legg igjen en kommentar