Urutinert av rutinerte Nalbandian

Tennis på tv:
John Isner – David Nalbandian 4-6, 6-3, 2-6, 7-6, 10-8
2. runde, Australian Open

Denne saken handler om Australian OpenDet er snart ti år siden David Nalbandian spilte Wimbledon-finale. Siden det har han levd livet som en farlig spiller som aldri vant en Grand Slam-tittel, men han har slått de fleste og er komfortabel overalt på banen. For å si det kort: Han er rutinert.

Derfor var det uforståelig at han rotet vekk denne kampen. John Isner er alltid farlig på grunn av serven (43 ess i dag), men han har mye å flytte på. Mot slutten var det tydelig som raketter på nyttårshimmelen at Isner sleit med krampe. Han ga opp mange poeng han hadde prioritert tidligere i kampen.

Nalbandian merket det selvsagt også, og han må ha sett målsnoren foran seg. Annerledes kan jeg ikke forklare den taktiske bommerten på 8-8 i femte sett. Isner humpet rundt, og Nalbandian snuste på et avgjørende break. Da slo Isner en andreserve på et breakpoeng, som Nalbandian var mente var ute.

Argentineren innledet da en lengre debatt med dommeren og overdommeren (er det riktig navn?) om retten til å utfordre serven med Hawkeye. Dommeren mente Nalbandian var for sein. Så lenge det ikke finnes en sekundsgrense for å utfordre linjeavgjørelser, må det komme slike diskusjoner av og til. At veteranen Nalbandian skulle innlede en slik seanse på et slikt tidspunkt i en Grand Slam-kamp, overrasker meg.

Det ga Isner to-tre minutters pusterom, og fikk Nalbandian ut av rytmen. Isner holdt serve, og brøt Nalbandian for 10-8 og kampseier i neste game. Jeg tviler på om han hadde holdt i mer enn to-tre games til. Nalbandian så sprekere ut. Etter kampen fortsatte han å klage på dommeren. Jeg hadde skjønt en slik blackout

Isner møter spanske Feliciano Lopez i neste runde, og det blir en fest for serve-entusiatene. Dagens Isner-kamp varte i nesten fem timer, så jeg tror spanjolen vinner.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Jeg tenkte akkurat det samme Åsmund. Idiotisk gjort av Nalbandian! Riktignok var det en spesiell situasjon: linjedommer dømte Isners serve ut, hoveddommer overdømte men det var vanskelig å få med seg i alt bråket på tribunen. Okei at hoveddommer da kanskje burde ha sett gjennom fingrene med tiden det tok før utfordringen fra Nalbandian kom, men uansett: argentineren hadde Isner i kne og kampen i lomma. Selvsagt burde han bare ha spilt videre uten noe gnål.

  3.rundes høydepunkt blir Tomic vs. Dolgopolov. Håper Eurosport har vett nok til å vise denne fremfor Nadal vs. Lacko eller Federer vs. Karlovic om kampene går samtidig.

  1. Nalbandian skulle bare latt Isner steke i sitt eget fett. Merkelig oppførsel, selv om han kanskje hadde rett da han protesterte på dommeren.

   Dolgopolov har spilt to femsettere mot svare motstandere til nå, så jeg tror ikke han kan nå langt i år. Kampen mot Tomic er en smak av framtidens toppspillere, og vil helt sikkert ha mange spektakulære poeng.

 2. Må si meg uenig med dere begge her. Det er kanskje dumt at han klaget, men det er da fullt forståelig? Situasjonen var virkelig helt håpløs. Det var et utrolig viktig poeng, og i alt spetakkelet fikk han ikke formidlet sitt ønske. En stor dommerfeil og jeg ville klikket like mye, tenk hvor mye adrenalin han har i dette øyeblikket. Du ser videoer på youtube hvor selv federer og nadal blir i harnisk når en dommeravgjørelse er helt klart feil, uten at det er et spesielt viktig poeng. Dette poenget var utrolig viktig for Nalbandian.

  For øvrig vil jeg nevne baghdatis: Fire racketer på 25 sekunder knakk han i sidebytte. Han kom som et friskt pust på touren for en del år tilbake og virket konstant blid. Nå virker det som han har mistet helt lysten på tennis, konstant sur og grinete. Synd for var et fint innslag.

  Til Knut: Om du ikke er fornøyd med sendeskjemaet til eurosport kan jeg anbefale eurosportplayer på internett. Er ca 50 kr i måneden og du kan avbestille når som helst. Jeg har det alltid i januar og i us open perioden. Da har du nesten alle banene direktesendt, du kan ha flere baner oppe samtidig og bytte mellom dem. Veldig fint om du vil følge en mindre spiller.

  For øvrig en liten spådom: Er rimelig sikker på at djokovic går til finalen. Tror federer møter ham der, men en maks dag må nok til om federer skal vinne. Djokovic virker som han har ristet av seg høstdvalen, og virker utrolig pigg.

  1. Jeg ser poenget ditt. Jeg hadde skjønt reaksjonen bedre hvis Nalbandian var en helt fersk spiller. Men han må jo ha sett like godt som oss andre at Isner såvidt klarte å bevege seg der ute. Han skulle latt poenget fare og tenkt at det kommer flere sjanser. For det ville det jo, så krank som Isner var.

Legg igjen en kommentar