Tennisbloggen spår Australian Open

Denne saken handler om Australian OpenEn-to-tre-pæng! Tennisåret er bare to uker gammelt, men det første av sesongens høydepunkter venter på oss om noen dager. Australian Open kårer årets første Grand Slam-vinner i Melbourne, og gir oss forfrosne og nedregnede nordmenn to ukers knallsommer på skjermen.

Hvem som vinner i år? Jo, det skal jeg fortelle deg:

Herreklassen

Jeg trenger ikke en gang se på trekningen for å slå det fast: Alt annet enn seier for Djokovic/Nadal/Federer er en sensasjon.De har delt alt som er av pokaler mellom seg de siste seks årene. Mats Wilander sier mye dumt, men også noe smart av og til. Som da han sa at du må ha vunnet en Grand Slam-turnering for å bli regnet som favoritt til å vinne en. (Og hvis noen ville gitt meg en tier for hvert spørsmål Andy Murray får om sin ferske trener Ivan Lendl i løpet av turneringen, kunne jeg innløst boliglånet om tre ukers tid.)

Djokovic avsluttet 2011 svakt, men resten av fjoråret var helt suverent. Han har en tittel, et rykte og en sesongstart fra 2011 å forsvare. Presset på Djokovic er stort. Samtidig skal vi huske at Melbourne er den mest avslappede av de fire GS-turneringene. Djokovic har vunnet der to ganger (2008+2011) og er min store favoritt i år også. Det blir interessant å se hvordan han takler det å forsvare en tittel og en oppmerksomhet som er mye større enn den han fikk i fjor.

Eller som Peter Bodo hos tennis.com sier det:
I know all of you loyal, true-blue fans are busy analyzing and dissecting the draw, and I’m here to tell you not to fret or sweat. Novak Djokovic is going to kick buttski and take names, and there isn’t a danged thing Uncle Toni, Ivan Lendl, Larry Stefanki, or Mirka and the twins can do about it. You want the truth? You can’t handle the truth!

Federer og Nadal er trukket til å spille semifinale mot hverandre, Andy Murray er på Djokovics side. Av gammel vane tipper jeg de fire kommer til semifinaler, og at Djokovic slår Nadal nok en gang i finale. Til tross for Federers gode slutt på 2011, tror jeg Nadal slår ham på hardcourt ute.

Dameklassen

Jeg burde sikkert pekt på Kvitova, Azarenka, Clijsters, Li Na eller noe annet smart, men hekkan heller: Jeg setter mine fantasipenger på Serena Williams.

At hun er seedet 12 betyr ingen ting. Hennes toppnivå er flere etasjer høyere enn konkurrentenes, hun har vunnet turneringen fem ganger før og hun har mye å bevise. Hun har en grei trekning, selv om jeg ikke tror hun bryr seg om sånt. For sportens del hadde det vært gøy om Azarenka, Wozniacki eller Kvitova vant, men jeg tror ikke det skjer.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Fine tips, omtrent det samme som jeg tror kommr til å skje.

    Så Caroline W på trening i går, og spilte råbra mot treneren sin. Men det er vanskelig å si noe om hvordan hun vil gjøre det i turneringen ut fra det, og det ser alltid litt bedre ut når man ser på. I tillegg er det ikke vanskelig å bli imponert når man så sjelden ser så bra spillere live.

    Helt åpnet i dameklassen, i herreklassen tror jeg Djokovic er et godt tips i år også.

Legg igjen en kommentar