Samme gamle

Denne saken handler om Australian OpenRafael Nadal har slått Roger Federer i en Grand Slam-kamp igjen, semifinalen av Australian Open. Det er ikke overraskende, det overraskende er hvor mange eksperter som trodde det ville gå annerledes.

Som så mange andre kamper mellom dem, begynte det bra før Federer, før Nadal satte tennene i kampen og vant den. Federer slår Nadal innendørs, og i en og annen liten gruskamp. Ellers ikke. Har Nadal noen gang spilt en dårlig, viktig kamp mot Federer? Han har tapt for Federer på grus i Hamburg og Madrid, uten at jeg tror det plager ham så mye.

Det slenges ut så mange tall i tennis, og særlig når det gjelder forholdet mellom Federer og Nadal. Jeg nøyer meg med to:

  1. 8-2. Det er statistikken mellom dem i Grand Slam-turneringer. Nadal har slått Federer i Wimbledon og to ganger i Australian Open, så dette handler ikke bare om at han er konge på grus. Hvorfor skulle det gå annerledes i dag?
  2. 1663. Så mange dager er det siden Federer slo Nadal i en Grand Slam-turnering, Wimbledon 2007. Hvorfor skulle han klare det i dag?

Andy Murray har også en så trøblete historie mot Nadal at jeg ikke tror han har sjanse i en eventuell finale. Djokovic viste svakhetstegn mot Ferrer i kvartfinalen, men jeg tror han slår Murray. I finalen vil Nadal uansett ha fordel av en dag ekstra hvile. Blir det Djokovic, får vi se om Nadal er bedre enn Federer til å snu en dårlig trend: Den han har mot Djokovic.

Les hva Sports Illustrated og Peter Bodo skriver om kampen.

By the way, jeg hadde 8 av 8 rette tips på turneringens hjemmeside i dag (Pick´em), og fikk delt førsteplass (av drøyt 4700 deltakere). En liten trøst. Totalt for hele turneringen har jeg krøpet opp til 811. plass. Med muligheter for avansement og tilbakeslag de siste dagene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Merkelig, merkelig. Det er alt jeg har å si. Så store deler av matchen i dag, og Federer var for det meste en skygge av seg selv. I alle fall i forhold til f.eks matchen mot Del Potro. Masse upressete feil og en forehand uten den vanlige farten.

    Jeg tror ikke dette handler om tekniske ting som Nadals topspin forehand mot Federers backhand osv. Jeg tror dette er psykisk. Når Nadal står på andre siden av nettet i best av fem-matcher så forventer Federer innerst inne å tape, og det hele blir en selvoppfyllende profeti kan man si. 😉

    Sånn underholdningsmessig synes jeg faktisk nå at Federer-Nadal matcher er temmelig oppskrytt. (Men hadde jeg synes dette om jeg hadde heiet mest på Nadal? Det er ikke godt å si…) 😉

Legg igjen en kommentar