Nedtur

Tennis på tv:
Victoria Azarenka – Maria Sharapova 6-3, 6-0
Finale, Australian Open

Denne saken handler om Australian OpenLørdag morgen: Jeg har klart å overtale ungene til at det er damefinalen i Australian Open som gjelder denne formiddagen. Jeg så starten av kampen før vi spiste frokost på 0-2 til Sharapova i første sett. (Vi er knallharde på forbudet mot tv-kikking når vi spiser, og i dag ble det ris til egen bak).

Tre skiver senere benket jeg meg igjen foran flatskjermen for å se skrikedronningene Azarenka og Sharapova gjøre opp om pokalen. Det ble en skikkelig nedtur. Jeg har ingen sterke sympatier for noen av dem, men setter pris på en god fight. Helt fram til 4-0 for Azarenka i andre sett ventet jeg på en snuoperasjon for Sharapova. Den kom aldri. Sharapova virket merkelig tam, både i poengene og mellom dem. Hvor var den knyttede neven og det intense blikket?

Azarenka spilte en kontrollert kamp, og satte 71 prosent førsteserver. Sharapova vartet opp med 30 upressede feil, altså to i snitt per game. Da er det vanskelig å vinne tenniskamper, særlig når hun bare slo 14 vinnere.

Gratulerer Azarenka og Hviterussland med Grand Slam-tittelen og ny verdensener! Mer statistikk kommer fra meg om et par dager.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Ble ikke en spennende match dette. Satt med følelsen av at Azarenka hadde kontroll på det hele veien. Hun spilte solid, var stø og sikker og lot Sharapova slå feilene. Azaraenka spilte smart. Hun lot Sharapova løpe og spilte baller ut mot sidene, med god margin. Bevegeligheten har aldri vært Sharapovas store styrke. Taktikken til Azarenka var god. I tillegg servet hun godt. Mot Sharapova i den formen hun er nå holdt det i massevis.

    Får også skryte på meg at jeg så Azarenka trene i Melbourne, og jeg tenkte umiddelbart at det er lenge siden jeg har sett en så stabil damespiller på nært hold sammenlignet med det jeg ellers så i der nede (var der for øvrig en uke). Hun klinka ti forehander og backhander annenhver gang rett i hjørnet – uten problemer.

    Tror herrefinalen blir en større rysare!

Legg igjen en kommentar