Milos, formann i helga

ATP - herretennisI årene 1997-99 var film min desidert største interesse, og jeg så 60-70 filmer hvert år. Den som er filminteressert, vet når de store filmene har premiere, og teller utålmodig ned dagene til de store Oscar-favorittene settes opp. Jeg kan ennå huske sitringen i det jeg satte meg ned for å se Den tynne røde linjen, som jeg hadde hørt så mye om.

Jeg har noe av den samme følelsen nå angående Milos Raonic. Jeg har bare sett kanadieren i enkelte klipp og litt på YouTube. Han var en del skadet mot slutten av 2011, men viste mye bra tidligere på året. I dag spilte han finale mot Tipsarevic i Chennai, og vant med sifrene 6-7, 7-6, 7-6. Det var hans andre tittel i karrieren.

Det var en kamp hvor ingen av spillerne tapte serven sin. Milos Raonics serve er allerede beryktet på ATP-touren, og han vant denne turneringen uten å bli brutt en eneste gang. (ATP forteller at det ikke har skjedd i en turnering siden Federer vant i Halle i 2008.)

90-tallets herretennis har et visst dårlig rykte for å være servingens tiår, og det er ikke helt ufortjent. Pete Sampras førte an, og i kjølvannet servet Philippoussis, Rusedski og Ivanisevic seg til gode resultater. Likevel: Jeg liker tenniskamper hvor et servebrudd føles vesentlig og avgjørende. Hvis det blir for mange av dem, mister de sin dramatiske effekt i en tenniskamp.

En kamp med Milos Raonic må i så måte være min type tenniskamp, ser jeg for meg. At det ikke ble noen servegjennombrudd i dag, forteller mye om servingen hans. Det sier også en del om returspillet.  Likevel: Janko Tipsarevic var i fjor på 28. plass på statistikken over vunnede førsteservepoeng. Andreserven hans er ikke så verst: Han er nummer 5 på den rankingen. Hvor langt kan Raonic serve seg i Melbourne?

Andre vinnere i helga var Andy Murray og Jo-Wilfried Tsonga. Blir et fint Australian Open, dette! Ei drøy uke igjen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Så ikke denne matchen mellom Raonic og Tipsarevic. Men leser at den godeste Milos serverte 35 ess i løpet av den godt over tre timer lange matchen. Men jeg har sett matcher med Raonic tidligere, og så lenge han holder konsentrasjonen er han nesten umulig å bryte. I denne matchen mot Tipsarevic må han også ha fått bedre sving på returspillet sitt enn det jeg har sett av ham tidligere. Når han både server godt og returnerer bra, blir han farlig.

    Murray mot Dolgopolov har jeg ikke sett noe av, men så finalen mellom Tsonga og Monfils. En kjedelig affære etter den spennende semifinalen mellom Monfils og Nadal dagen før. Det var litt av en match med tennis av en annen verden. Slike matcher er det virkelig artig å følge med på. Håper det blir mange slike matcher i løpet av AO.

  2. Fint innlegg – ikke helt dumt det du nevner om Djokovic. Han har faatt hvilt seg en stund naa og ingen av de andre er i storform (unntak av Murray som alltid er i form foer GS).

    Om Murray – Djokovic moetes i finalen er jeg ikke overrasket.

Legg igjen en kommentar