De liker deg til slutt

Denne saken handler om Australian OpenFordelen med å bli gammal, er at folk liker deg bedre. De glemmer den usympatiske, unge versjonen av deg, og ser at du blir eldre og kanskje litt rundere i kantene, og leter etter formildende omstendigheter ved den yngre utgaven av deg.

Lleyton Hewitt er Australias beste tennisspiller de siste, tja, 30 årene. Jeg har likevel inntrykk av at australierne hadde en kjølig respekt for prestasjonene hans, mer enn brennende kjærlighet til Lleyton og hans bedrifter. Hewitt var for intens for det australske lynnet, og hadde sine kontroverser med det australske tennisforbundet.

Men nå er han 30 og på vei inn i solnedgangen, og det virker som hjemmepublikum liker ham bedre enn noen gang. Hewitt slo Milos Raonic i tredje runde i Melbourne. Belønningen er et møte med Novak Djokovic, som spiller vanvittig tennis i år også. Jeg gir Hewitt sjansen til ett sett, ikke mer.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar