Best uten meg

Denne saken handler om Australian OpenRoger Federer ledet 4-1 i første sett mot Del Potro da jeg slo på skjermen i dag tidlig. Innen jeg hadde stappet i meg to knekkebrød og smurt to matpakket, hadde Del Potro utlignet til 4-4. Jeg gikk ovenpå og fikk liv i jentene.

Da jeg en time senere satt på toget til Sandnes, så jeg på mobilen at Federer hadde tatt første sett 6-4, det andre 6-3 og hadde en trygg ledelse i tredje. Hint: Jeg bør holde meg langt unna neste gang Federer spiller. Ellers går det galt.

Neste kamp, semifinalen, er mot Nadal, som slo Berdych i fire sett i dag. Nadal-Federer i semifinalen blir en av de viktigste kampene i den serien. Det er ikke en Grand Slam-finale, men jeg våger påstanden likevel. Federer har mest å tape. Hvis han ikke slår Nadal i den formen Federer har nå, vet jeg ikke når det skal skje.

Begge kommer til kampen på en medgangsbølge. Federer har fortsatt ikke tapt sett i turneringen, i motsetning til Djokovic og Nadal. Mye taler for Federer. Han har publikum med seg. Han spiller solid tennis. Nadal har (som vanlig) skrantende bein, denne gangen et kne.

Men historien har lært oss en ting: Nadal slår som regel Federer, unntatt innendørs. Dynamikken mellom Federer og Nadal eksisterer helt løsrevet fra spillernes form; Nadal hever seg alltid mot Federer, og spillet hans skader Federer uansett hvor god form Federer måtte være i.

Derfor sier jeg at Nadal vinner igjen. Særlig hvis jeg skulle være så dum å se på.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Åsmund; jeg tror ikke du har rett. Federer vinner nok denne matchen om du ser på eller ikke. Han spilte fantastisk i dag mot Del Potro. Og Nadal har en over fire timer lang match i beina. Det vil undre meg stort om ikke Federer vinner.

    Og så er det en ting til; jeg tror Federer har større muligheter til å slå Djokovic enn det Nadal har. Sier en ihuga Nadal-fan som håper det blir en severdig match. Får prøve å karre meg opp til 05.30 – tror det er da matchen skal starte.

Legg igjen en kommentar