Wozniacki og de andre verdensenerne

Denne saken handler om dametennisCaroline Wozniacki avsluttet 2011 som 2010: På toppen av WTA-rankingen. Og som i fjor: Uten en Grand Slam-tittel bak navnet sitt. Begge deler forteller mye om henne og dametennisen for tiden. Peter Bodo skrev nylig utfyllende (og nådeløst) om saken:

It’s hard to imagine any woman capturing the No. 1 ranking two years in a row without having won a single Grand Slam event.

Mye er sagt om Wozniackis mangel på våpen, at hun mangler en Grand Slam-tittel, og så videre. Jeg skal ikke kverne videre på det.

Wozniacki-epoken på WTA-toppen går ganske sikkert mot slutten. Hun leder bare med 115 poeng over Petra Kvitova. Azarenka er også like bak. Derfor kikket jeg litt på Wikipedias oversikt over kvinnenes verdensenere gjennom tidene. Den ser slik ut:

RankPlayerweeks
1Germany Steffi Graf377
2United States Martina Navrátilová332
3United States Chris Evert260
4Switzerland Martina Hingis209
5Socialist Federal Republic of Yugoslavia/Federal Republic of Yugoslavia/United States Monica Seles178
6United States Serena Williams *123
7Belgium Justine Henin117
8United States Lindsay Davenport98
9Denmark Caroline Wozniacki *64
10France Amélie Mauresmo39
11Russia Dinara Safina26
12United States Tracy Austin21
13Belgium Kim Clijsters *20
14Serbia Jelena Janković *18
15United States Jennifer Capriati17
=Russia Maria Sharapova *17
17Serbia Ana Ivanović *12
=Spain Arantxa Sánchez Vicario12
19United States Venus Williams *11
20Australia Evonne Goolagong Cawley2
*– active players

Tabellen understreker at det å bruke uker på WTA-toppen som målestokk ikke gir et presist bilde av spilleres plassering i tennishistorien. Wozniacki har nå 64 uker på WTA-toppen, men jeg tipper hun ville byttet alle ukene mot en Grand Slam-tittel.

Eller ta Martina Hingis: Med 209 uker på førsteplassen er hun godt foran Henin, Serena Williams og Monica Seles, men de tre sistnevnte hadde bedre karrierer, etter min mening.

Jeg har sikkert sagt det før, men Steffi Grafs 377 uker som verdensener kommer aldri til å bli slått. Graf nådde toppen i 1987, året hun fylte 18, og holdt plasseringen stort sett i ti år, bare avbrutt av Monica Seles på begynnelsen av 90-tallet, og Sanchez-Vicario i korte glimt.

Hvor ender Wozniacki 2012-sesongen på rankingen? Topp 10, regner jeg med.

Her er en oversikt over spillernes alder og deres uker på WTA-toppen. Tallene er hentet fra Wikipedias oversikt. Jeg har brutt ned spillernes ranking etter hvor gamle de var. (Jeg har ikke tatt hensyn til når på året de fyller år, bare årstallet. Hingis ble for eksempel verdensener som 16-åring, det året hun fylte 17.)

Jeg kan ikke love at oversikten er på millimeteren presis, men den gir en oversikt over karriereløpene deres. Legg merke til at Navratilova var senere ut av startblokkene enn Graf, Seles og Hingis, men dominerte voldsomt senere i sin karriere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *