Nadal vinner!

Det nærmer seg ATP-sluttspill, og gruppene er klare. Peter Bodo hos tennis.com lader opp, det samme gjør Sports Illustrated.

Gruppene ser sånn ut (det skal kåres to semifinalister i hver gruppe):

A:
Djokovic
Murray
Ferrer
Berdych

B:
Federer
Nadal
Tsonga
Fish

Fra gruppe A tror jeg Djokovic og Murray kommer seg videre. Djokovic er nok veldig klar for å sette et skikkelig punktum for sesongen, uansett hvor mye rusk han måtte ha i maskineriet. Berdych har spilt brukbart i det siste, og Ferrer er alltid vanskelig, særlig for spillere som ikke er helt friske. Men semifinaler uten Murray og Djokovic? Jeg har vanskelig for å tro det. Første kamper er Murray-Ferrer og Djokovic-Berdych.

Fra gruppe B er det opplest og vedtatt at Federer skal videre, så godt som han har spilt i det siste. Han kan vinne sitt sjette ATP-sluttspill, og bli mestvinnende på den statistikken (Lendl og Sampras har også fem). Fish er farlig på raske dekker, det samme er Tsonga. Men som i gruppe A: Ingen har mer erfaring fra denne sammenhengen enn de to beste i gruppa, og jeg satser mine penger på Federer og Nadal. Kjedelig, jeg vet det. Første kamper er Federer-Tsonga og Nadal-Fish. Spent på om Fish kan slå Nadal i denne settingen.

Hvem vinner? Jeg skal være litt helsprø og spår at det blir Nadal. Ingen snakker om ham nå, og dette er en turnering han ikke har vunnet. Han vil vise at han fortsatt har taket på Federer, selv i en turnering hvor Federer ruler. Og han vil vise Djokovic hvem som er sjef i generasjonen deres.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. Du verden, det var et uventet tips. Selv tørr jeg ikke tippe. Alt kan skje og alle kan slå alle. Det er tross alt de åtte beste i verden som møtes her. Pleier å være mange gode matcher i London. Minnes veldig godt semifinalen mellom Nadal og Murray i fjor. Det var tennis av en annen verden. Atmosfæren i O2 er helt ubeskrivelig, noe som også smitter over på spillerne som «gir alt». Reiser til London i neste uke. Har også billetter til finalen, så om din spådom er riktig vil jeg bli svært fornøyd.

Legg igjen en kommentar