I kjipeste laget

Lesere av denne bloggen vil vite at jeg er glad i tall for å rangere spillere og meritter. Men det blir feil å bruke tall som eneste målestokk, for da er det lett å se seg blind. Det mener jeg tennis-x.com gjør når de etter Novak Djokovics tap mot Kei Nishikori i går skriver:

So much for the greatest season ever. Novak Djokovic suffered his fourth loss today – one more than John McEnroe had in 1984 – when he fell to Kei Nishikori in a shock semifinal result at the Swiss Indoors in Basel.

Altså: Novak Djokovic har dominert 2011 fullstendig, og satt sine overmenn gjennom mange år, Federer og Nadal, grundig i skyggen. Begge disse to er etter min mening i topp 5 i tennishistorien etter 1968. Djokovics fantastiske år ødelegges ikke av et tap mot Kei Nishikori i en nesten betydningsløs turnering i Basel. Mener du det, har du for sterke tallbriller på.

 

Roger Federer vant turneringen på hjemmebane i Basel, 6-1, 6-3 mot Nishikori i finalen. Dette var bare hans andre tittel for året, hans 68. totalt. Han har aldri vunnet i Paris Masters, som er neste utfordring. Hans beste resultat der er semifinalen fra i fjor.

Jeg tror egentlig han tenker mer på ATP-sluttspillet. Vinner han det, vil han overgå Lendl og Sampras, og bli den eneste med seks turneringsseire der.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Tennis-x skriver jo ikke at Djokovic ikke har hatt et fantastisk år, men at det ikke lenger er en kandidat til tidenes beste sesong.

  Macs 84 er nevnt pga antall tap men Federes 06, Connors 74 og Lavers 69 er også på nivå med hva Djokovic har prestert i år – litt avhengig av hva som vektlegges.

  En ting Djokovic skal ha er dominansen over nr.2 på rankingen. 6-0 over argeste konkurrent og samtlige seire i finalen av store turneringer vet jeg ikke om verden har sett siden 1968.

 2. Å ja, jeg ser poenget ditt. Og ingen kan ta fra Djokovic at han har spilt fantastisk denne sesongen. LIkevel – det er noe der som jeg ikke er helt fortrolig med.

  Så semifinalen mellom Djokovic og Nishikori. Og ja, kansje var det en ubetydelig turnering. Men man oppfører seg bare ikke slik Djokovic gjorde. Det er ikke en stor sportsmann verdig.

  Er så enig med Tramlines når han sier: Djokovic is such an outstanding player – the best in the world by some distance at the moment – but a little bit more humility when things are not going his own way will do his legacy no harm.

  The greatest sportsmen don’t just win with class, they lose with honour.

Legg igjen en kommentar