3 games for Nadal

Jeg trodde kampen mellom Federer og Nadal ville bli mye jevnere enn den ble (6-3, 6-0). Jeg har bare sett noen høydepunkter på nettet, hvor det er tydelig at Nadal ikke klarer å presse Federer fra grunnlinjen. Ballen spretter såpass lavt at Federer kan sikte seg inn med forehanden på en helt annen måte enn f.eks på grus, og han kjører Nadal rundt.

Federers nedadgående kurve har vært skrevet om i årevis, men nedturen kan ikke være så ille når han slår verdenstoeren på denne måten.

Nadal går til semifinale dersom han slår Tsonga i den siste kampen. Federer skal spille mot Fish. Etter dagens kamper i den andre gruppen vet vi mer om sannsynlig plassering i den gruppen. Slik han spiller nå, tror jeg ikke Federer frykter noen motstandere. Han håper selvsagt at Ferrer mørner Djokovic skikkelig i dag, for å svekke serberen før en eventuell semifinale.

Men jeg tror ikke Federer kommer til å tenke taktisk mot Fish, han vil nok prøve å vinne den uansett stilling i den andre gruppen.

Her er Steve Tignors rapport fra Federer-Nadal.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

  1. Moro å se Federer vinne såpass overbevisende mot Nadal. Det er lenge siden sveitseren har vunnet et blankt sett mot Rafael. Det må bety mye for selvtilliten hans foran innspurten av året. Federer har også et mye bedre tak på Djokovic enn de fleste. Det blir spennende å se om han kan få en pangavslutning på 2011-året – jeg tror han ligger godt an til det!

  2. Så hele matchen mellom Federer og Nadal, og det var klart nesten fra starten hvordan dette ville gå. Men at det skulle bli en smultring i andre sett hadde jeg ikke trodd. Nå lyver jo tallene litt, for det var mange tette og jevne game som gikk i Federer sin favør. Fortsetter han å spille slik er det ingen som kan ta han i finalen i London (som jeg har billetter til, gleder meg fantastisk). Og som ikke det var nok fikk jo Djokovic skikkelig bank av Ferrer i går. Nesten samme sifrene i den matchen som i Federer – Nadal matchen. Tror nok Federer blir en suveren vinner i årets sluttspill.

  3. Nadal er langt unna toppformen, og dessuten spiller de innendørs, så det var ingen bombe at han tapte klart her. 3 games var likevel i underkant… Men når han ikke slår ballen lenger enn til servelinja vil han alltid være sårbar mot spillere med gode våpen, så jeg er ikke sikker på at han slår Tsonga, heller.

  4. Nadal er langt unna toppformen, og dessuten spiller de innendørs, så det var ingen bombe at han tapte klart her. 3 games var likevel i underkant… Men når han ikke slår ballen lenger enn til servelinja vil han alltid være sårbar mot spillere med gode våpen, så jeg er ikke sikker på at han slår Tsonga, heller.

Legg igjen en kommentar