Tyrkisk pepper?

Denne saken handler om dametennisMan kan si mye fint om Tyrkia (og mye stygt også, men det lar vi ligge). Noen tennismetropol er landet ikke. Likevel har WTA bestemt å holde damenes sluttspill der. I hele tre år, 2011-13. Det er neppe sportslige hensyn som ligger bak, for å si det forsiktig. Hei, hvis det er penger det står på, kan vi ikke bruke en millipromille av oljefondet for å få turneringen hit til landet?

Jeg liker sluttspill-formatet: To grupper med fire i hver. Et tap trenger ikke bety at du er ute, en seier trenger ikke bety at du går videre fra gruppespillet. Faren er at noen kamper blir ubetydelige (for eksempel mellom to som allerede er sjanseløse), men det betyr også at vi får kamper med taktiske implikasjoner som man ellers ikke ser: Kommer spiller A til å tape med vilje for å unngå spiller C fra den andre  gruppen i semifinalen?

Dette er gruppene i år:

Rød gruppe: Wozniacki, Kvitova, Zvonareva, Radwanska. Kvitova og Radwanska er formspillerne her, men jeg tror ikke begge går til semifinale. Wozniacki har som alltid noe å bevise, tipper hun og Kvitova avanserer.

Hvit gruppe: Sharapova, Li, Stosur, Azarenka. Hvis form betyr noe, skal Azarenka videre her. Li er helt ute av slag. Stosur eller Sharapova? Jeg tipper Sharapova kriger seg til semi.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar