Shanghaien kommer

Journalister griper ofte til de mest nærliggende ordspillene når de har dårlig tid, og nettets kostante deadline-press gjør at ting skal raskt ut.

Da jeg leste at Florian Mayer hadde slått Rafael Nadal i Shanghai, var det derfor ikke et spørsmål om noen hadde brukt overskriften Shanghai surprise om hendelsen, men hvor mange som hadde gjort det. Livet er for kort til å telle, men tittelen ble brukt, for å si det sånn. Shanghai surprise er som kjent en Madonna-film fra 1986. Jeg har ikke sett den. (Mer overraskende er det at ingen har brukt filmtittelen Shanghai noon i en overskrift fra turneringen til nå. Det kommer nok.)

Nadal og de andre helt i toppen har dominert så lenge at det er lett å glemme hvor små marginene er. Spillere som Mayer er ikke langt bak de beste, og hvis de har en god dag og Nadal en dårlig, kan de nest beste vinne. Mayer etter kampen:

«I just am maybe a little bit fitter mentally and physically [than before]. Maybe that’s two per cent or three per cent more. I’m serving very well. Mix it up with serve and volley.»

Her er høydepunkter fra finalen. Mange tøffe poeng:

Selveste shang-haien i denne turneringen ser ut til å bli Andy Murray, som er i fin høstform. Nadal er ute, Djokovic og Federer er ikke med. Disse spiller kvartfinale i Shanghai:

Florian Mayer – Feliciano Lopez
David Ferrer – Andy Roddick
Alexandr Dolgopolov – Kei Nishikori
Matthew Ebden – Andy Murray

Murrays motstander, Matthew Ebden, er 23 år gammel, ranket 124 og på vei oppover. Men hvis han slår Murray, vil nettavisene få et enda bedre påskudd for å lage ordspill på Madonna-filmen fra 1986. Jeg tipper Murray forsvarer tittelen fra i fjor. Murray mot Dolgopolov i semifinalen hadde vært gøy, mye kreativitet fra grunnlinjen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Imponerende å forutse den overskriften!

    Virkelig mange kule poenger i kampen mellom Nadal og Mayer! Virker som Nadal fikk smake litt av sin egen medisin med de høye spinnballene Mayer spilte. Fikk ikke «drept» ballen i Nadal-stil, men «måtte» bli med på Mayers premisser. Riktignok er et videoklipp liten dokumentasjon på hvordan kampen egentlig var, men likevel. Likte volleyene til Mayer – de var friske og med stor guts.

    Matthew Ebden var et temmelig kjedelig beskjentskap, skal jeg være ærlig. Så deler av matchen hans mot Murray, og han gjorde altfor mange upressa feil. I tillegg minte spillestilen meg om kneippbrød, av en eller annen grunn, det vil si kjedelig og forutsigbart. Kort og hoggende tilbakesving på backhand, som var mer til å få ballen tilbake med, og en forehand han sjelden tok sjanser med. Det kan likevel være at han var såpass sliten at han ikke fikk ut sitt beste i kampen mot tross alt en helt i verdenstoppen, men inntrykket mitt er at Ebden heller blir en døgnflue på topp 100-rankingen enn en stabil toppspiller. Dog kult å se en spiller jeg aldri hadde sett før.

    Blir spennende i avslutningen av turneringen!

Legg igjen en kommentar