Så var de fire

Denne saken handler om dametennisGudene skal vite at Caroline Wozniacki hadde trengt en seier i WTA-mesterskapet. Hun sloss seg gjennom den første kampen, mot Radwanska, men tapte mot Zvonareva og Kvitova.

Wozniacki beholder førsteplassen på rankingen, men mangler fortsatt Grand Slam-tittel og sluttspillseier på CV-en. Derfor må hun svare igjen og igjen på spørsmål om hvor legitim førsteplassen hennes er.

Wozniacki kan selvsagt ikke gjøre noe med poengberegningssystemet. Jeg har tidligere tygd på tanken om at verdensrankingen skal brukes på samme måte som i dag, bare med den endringen at den som topper rankingen skal være innehaver av en Grand Slam-tittel i løpet av de siste 52 ukene. Muligens litt rigid, men det ville understreket viktigheten av de fire store turneringene.

Fra Wozniackis gruppe har Kvitova vært brutalt god: Tre av tre kamper vunnet, alle i strake sett. Radwanska hadde alle muligheter til å klare en semifinaleplass i dag. Hun hadde 5-1 i første sett mot Kvitova. Hadde Radwanska vunnet det settet, ville det alene vært nok til semifinaleplass. Men Kvitova, som allerede var klar for semifinale, slo seg tilbake og tok det settet. Og det neste. Derfor reiser Radwanska hjem, mens Zvonareva spiller semifinale. Brutal sport, tennis.

Her er Kvitova fra en tidligere turnering:

 

Dette er semifinalene, innbyrdes oppgjør i parentes:
Kvitova – Stosur (2-0). Kvitova har vunnet begge kamper enkelt, og er i best form. Hun kommer til å mørne Stosurs backhandside så kraftig at jeg ikke seg hvordan Stosur skal stå imot.
Zvonareva – Azarenka (6-3). Overraskende stort overtak til Zvonareva. Åpent oppgjør, men jeg tror Azarenka vinner nå.

Når det gjelder Kvitova, har jeg er Fededer-deja vu: Han vant Wimbledon på spektakulært vis i 2003, forsvant litt utover høsten før han blåste gjennom ATP-sluttspillet med fantastisk tennis. Det kan virke som Kvitova er i ferd med å gjøre det samme for damene i år.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar