Alle skal få

De fleste store komikere har en eller flere linjer som de huskes for, og som går inn som uttrykk i språket. Bare tenk etter:

Og sikkert mange andre. Denne delen av tennisåret, oktober, fikk meg til å tenke på Kristian Valens «Alle skal få!», som både er en replikk og tittelen på et show. «Alle» som skal få i tennissesongen nå er arrangørstedene: Det spilles tennis nesten overalt. Omtrent som om noen har slengt en håndfull turneringer over kartet og sagt: Spill!

(Her er et klipp av Valens motto:)

Helgens turneringsvinnere er Janko Tipsarevic og Dominika Cibulkova (begge Moskva), Gael Monfils (Stockholm) og Victoria Azarenka (Luxembourg). Dette var Tipsarevics andre karrieretittel og Cibulkovas første, og jeg tipper champagnen smeller høyest i deres suiter denne helga.

Monfils og Azarenka har stått på terskelen til Grand Slam-suksess en stund, uten å ta det siste steget opp. Titler i Stockholm og Luxembourg er uansett en fin oppmuntring for begge, mens de venter på sjansen til å bite fra seg i Grand Slam-sammenheng igjen. For oss fans er det lett å bli blasert, når oppmerksomheten stort sett kretser rundt toppnavnene. Det er lett å glemme at for 99,9 prosent av verdens tennisspillere ville en eneste turneringsseier på toppnivå være helt fantastisk.

Så det er en smule snobbete å se ned på titlene som vinnes på tourenes mindre stoppesteder, jeg innser det. Heder til dere alle, turneringsvinnere  denne helga!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar