Verdensener-kveld

US Open er det som skjer mens jeg er opptatt med andre ting, for å omskrive en fyr som bodde i New York på 1970-tallet. Men etter middag, SFO-foreldremøte og vask av bad, bød sjansen seg:

 • Caroline Wozniacki får mye pes for å være en slam-løs verdensener. Men hei, dreier ikke tennis (og livet) seg om å forvalte sine egenskaper på best mulig måte? Wozniackis talent er å få ballen tilbake dypt i banen med en god miks av spinn og fart, og mot slutten av kampen mot Andrea Petkovic var hun kjempegod til det. Petkovic viste seg som den mest nervøse. Hun kunne serve hjem andre sett på 6-5, men var ikke i nærheten av å klare det. I tie-breaket spilte hun på sine små marginer, men det var ikke nok – Wozniacki vant 6-1, 7-6 (5). Wozniacki kommer til å løpe enda mer mot Serena Williams i neste runde. Dansken slo 9 vinnere og 25 upressede feil mot Petkovic. Hennes eneste håp mot Serena er at Serena slår seg bort, eller at Wozniacki klarer å gjøre det til en lang og brutal kamp. Men jeg gir henne ikke store sjanser mot Serena.
 • Jeg zappet innom til Angelique Kerber mot Flavia Pennetta. Kerber var et nytt fjes for meg. Ikke så rart, for hun er ranket 92 i verden og vises sjelden på tv. Pennetta har mer rutine, og er ranket 25. Kanskje bidro det til hennes undergang i denne kampen. Pennetta er en av disse spillerne som ligger i vannskorpa, men aldri har tatt det siste steget til toppen (ranket 10 som best i karrieren). Pennetta vet selvsagt at hun «skal» vinne en kvartfinale mot en lavt ranket motstander, og hun vet at hun ikke har mange år igjen av karrieren (blir 30 i februar). Kanskje fikk disse tingene det til å knytte seg for henne. Kerber vant 6-4, 4-6, 6-3. Møter Samantha Stosur i semifinalen. Stosur er også shaky mentalt, men jeg kan bare ikke tro at Angelique Kerber skal spille Grand Slam-finale. No way.
 • Og så: Serberne Novak Djokovic mot Janko Tipsarevic i kvartfinale. Jeg kom inn midtveis i andre sett, etter at Djokovic hadde vunnet første. Djokovic er verdensener og Serbias store sol på tennishimmelen, men Tipsarevic var respektløs. Hver gang jeg ser Tipsarevic, forundrer det meg at han ikke har vunnet en eneste ATP-tittel. Han har en eksplosiv serve, er brukbart rask og slår en knallhard, flat forehand i gode øyeblikk. Mot Djokovic var det likevel tydelig at han måtte spille over evne for å vinne poeng. Nå for tiden holder det ikke med en eller to fantatiske slag i en duell mot Djokovic, for han får nesten alt tilbake. Tipsarevic klarte å presse seg gjennom det andre settets tie-break  med stor satsing og en liten knekk hos Djokovic, men så var det slutt. Hva er det som gjør Djokovic uovervinnelig om dagen? Han er en vegg, og ikke bare en defensiv vegg, han slår alt hardt og likevel kontrollert tilbake. Djokovic vant 7-6 (2), 6-7 (3), 6-0, 3-0.
 • Da jeg våknet fortalte iPhonen at Federer hadde slått Tsonga i tre sett i natt. Det betyr ny semifinale mellom Federer og Djokovic. Mer om den senere.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Djokovic-Tipsarevic var et fyrverkeri av et kamp i de 2 første settene, før Tipsarevic ( dessverre ) bukket under . De byttet på å piske hverandre rundt på banen, og hvis jeg ikke husker feil hadde faktisk Tipsarevic vunnet flere poeng enn Djokovic etter det andre tiebreaket.

  Tror ikke jeg har sett Djoko så presset og frustrert på lenge. Synd det ikke holdt hele veien.

  Uansett, håpet om en Federer-Nadal-finale lever videre, enn så lenge.

  1. Jeg har tidligere sagt at Federer ikke kan vinne en Grand Slam-tittel hvis han må gjennom Djokovic og Nadal, og jeg står ved det.

   Hvis Djokovic slår Federer, er tittelen hans. Kan ikke se at han taper mot Nadal/Roddick/Isner/Murray.

 2. Da har Tipsarevic vunnet sin første tittel på ATP touren. Det føles nok vidunderlig etter mange finaletap. En god spiller som nok kommer til å vinne flere selv om man aldri kan si det med sikkerhet.

Legg igjen en kommentar