Semifinaler som kommer brått på

Denne saken handler om Davis CupLite tennisskriving denne uka. Mandag var det valg, og utover uka ble det mye jobbing med det i den andre skrivejobben min som er litt mer lønnsom enn denne tennisbloggen.

Denne helga er det Davis Cup, og fordi jeg er grundig på etterskudd, har de allerede kommet til de avsluttende singlekampene før jeg rekker å skrive noe.

Spania leder 2-1 over Frankrike, hvor Tsonga og Llodra var overlegne i double. Likevel utenkelig at Spania taper dette. Rafael Nadal mot Gilles Simon på grus i Spania skal være enkel match, selv om Nadal nok er sliten etter finalen i US Open sist helg.

Det er selvsagt også vinner Novak Djokovic, som spiller semifinale for Serbia hjemme mot Argentina. Djokovic sto over de tre første kampene, og er heller ikke satt opp på daviscup.com til søndagens to kamper. Serbia har fordel av hjemmebane, og må vinne begge kampene. Jeg kan ikke tro at Troicki skal slå Del Potro i den første av morgendagens to oppgjør. Argentina leder altså 2-1 før de siste to kampene.

I play-offkampene er det mest interessante Australia-Sveits på gras i Sydney. Roger Federer har fått litt tyn for sitt varierende engasjement for Davis Cup, men det står respekt av at han drar halve jorda rundt etter det sure tapet for Djokovic i US Open. Han vant sin første singlekamp, mot Hewitt, men tapte double sammen med Wawrinka. Det var en liten kinaputt, i det minste. Federer og Wawrinka skal være bedre enn Hewitt og Chris Guccione.

Australia leder dermed 2-1 før siste kampdag. Jeg regner med at Federer slår Tomic. Hewitt mot Wawrinka er helt åpen, slik jeg ser det. Hewitt har hjertet og viljen, Wawrinka har styrken til å serve og slå Hewitt av banen på en god dag.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar