Knus på Ashe

Barn i seng, kone på festival, jeg foran skjermen med to stykk Eurosport-kanaler og mye tennis.

Noen inntrykk:

  • Innledende kamper på de store banene er triste saker. Jeg skjønner ikke helt folk som velger å kjøpe billett til Arthur Ashe-banen i New York, Centercourten i Wimbledon eller Chatrier-banen i Paris i turneringenes første dager. Ok, jeg hadde ikke sagt nei om noen hadde gitt meg billetter, men hvis jeg kunne velge, ville jeg gått til en av de mindre banene. På Ashe-banen i dag var Roger Federer på nippet til å sovne mot Dudi Sela. Federer ser forresten litt tynnere ut enn for et par år siden, synes jeg. Hengslete. Federer hadde absolutt ingen problemer mot Sela (6-3, 6-2, 6-2). Det hadde heller ikke Serena Williams mot Michaella Krajicek (6-0, 6-1). Tidligere på dagen hadde Ashe-publikummet sett Schiavone slo gamle Mirjana Lucic 6-1, 6-1. Tre knuseseire, takk for i dag og kjør forsiktig på vei inn til New York. Eller er folk så starstruck over å se Federer og Serena spille, at det ikke gjør noe at kampene deres er korte og frie for spenning.
  • En gang i tiden var Juan Carlos Ferreros forehand regnet for å være en av de beste på ATP-touren. Det er den ikke lenger. Jeg vet ikke om spanjolen har blitt dårligere, eller de andre bare mye bedre. Det er vanskelig å se at Ferrero eldes, han er lik, men stagnert. Han spiller som han alltid har gjort (har Ferrero noen gang spilt en slice?), og ser helt lik ut (han hadde en pannebånd-periode midt på 2000-tallet, men sluttet heldigvis). Det er mye innsats i Ferreros forehand, men den er ikke i klasse med Djokovic og Nadal. Monfils på sin side virker fornøyd med å være en fargerik fyr på touren, og hvert game er en kompott av stoppballer, lavprosent-slag og spektakulære vinnere. Jeg har vanskelig for å tro at han skal vinne en Grand Slam noen gang. Akkurat nå er stilingen 6-7, 7-5, 7-6 til Monfils, etter at Ferrero taper det siste tie-breaket med en håpløs stoppball.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar