Federer til frokost

Jeg er ingen morgenmann, men klarte å kreke meg ut av senga 06.34 i håp om å se Federer. Bingo! Takket være en lang batalje mellom Wozniacki og Kuznetsova var Federer fortsatt på banen da jeg benket meg med brødskiver og vann.

Federer var i sjefsmodus mot Juan Monaco. Jeg kan ikke huske sist Federer var så overlegen i en viktig kamp – 6-1, 6-2, 6-0 i åttendelsfinale i Grand Slam-sammenheng er ikke så vanlig. Juan Monaco er en solid, jevn grunnlinjespiller som bare kan slå Federer på hardcourt hvis sistenevnte har en elendig dag. Og det hadde han ikke i morges.

Monaco var litt uheldig med oppladningen, forteller han:

Maybe I made a mistake: I warmed up about five hours before the match. We’d been waiting for four hours in the locker room. I got on the court, I’m feeling a little tight. Then during the match, it takes me some time to feel my legs.

Fikk også sett deler av Fish-Tsonga i går kveld, hvor Tsonga til slutt vant. Kampen gikk til fem sett, og Tsonga møter Federer i neste runde. Jeg tror Federer slår Tsonga denne gangen, og revansjerer tapet i femsetteren i Wimbledon. Uansett hvem som vinner av Federer-Tsonga, blir semifinalen mot (trolig) Djokovic en høydare.

I dag spiller Murray mot Donald Young, og Nadal mot Gilles Muller. Jeg spår enkle seire for Nadal og Murray Muller. Muller server godt, men det er ikke nok mot Nadal i fem sett. Kanske han kan ta et tie-break, men ikke mer. Young viser omsider potensiale, men jeg ser ikke hvordan han skal slå Murray. Andy Murray elsker å spille mot venstrehendte, og kan alt som Young kan, bare mye bedre.

Også i kveld: Andy Roddick mot David Ferrer. Siden dette er US Open, kveldskamp og Roddick er amerikansk, tipper jeg Roddick vinner i fire sett. Han er visstnok hissig på John McEnroe om dagen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar