Federer-Djokovic og Nadal-Murray i tall

De fire vanlige er klare for semifinaler i US Open: Djokovic, Nadal, Federer og Murray. Jeg har sagt det før og gjentar det gjerne: Dette er ATP-tourens gullalder, når de samme folkene er med til slutten av de store turneringene gang etter gang. Sånt gir gjenkjennelse og entusiasme selv hos folk utenfor den innerste kretsen tennisnerder.

Hvem kommer til å møtes i finalen? Vi kan ta en kikk på det innbyrdes styrkeforholdet for å få en idé. Hvordan står spillerne til hverandre? Her er oversikt over hvem som har vunnet kampene mellom dem:

 Djokovic (ranket 1) – Federer (3)

 Innbyrdes oppgjør 9 14
 Oppgjør i Grand Slam-sammenheng 3  5
 Oppgjør på hardcourt 8  11

Federer har et lite overtak historisk sett. Det er mindre ved Djokovics spill som plager Federer, enn det er ved Nadals spill. Djokovic spiller ganske flatt og hardt, men Federer har ingenting imot det. Jeg tror Federer går til kampene mot Djokovic (og Murray) med en følelse av at kampen er opptil ham selv å avgjøre: Federer på sitt beste er godt nok til å slå dem begge. Det er en annen historie med Nadal, for Nadals grunnleggende styrke (forehanden høyt mot Federers backhand) er så ødeleggende for Federer at Nadal kan jobbe seg inn i kamper hvor han ikke er på sitt beste. I semifinalen er Federer avhengig av å få en god start, han må serve godt og mikse opp spillet sitt. Jeg tror han er litt mer på hogget mentalt enn Djokovic akkurat nå, men i 2011 har Djokovic glemt hvordan det er å tape. Spådom: Djokovic i fem sett av høy kvalitet.

 

 Nadal (2) – Murray (4)

 Innbyrdes oppgjør 12 4
 Oppgjør i Grand Slam-sammenheng 5 2
 Oppgjør på hardcourt 5 4

12-4 ser stygt ut på skjermen, men som vi ser trenger det ikke bety så mye nå: Alle gangene Murray har slått Nadal, har det skjedd på hardcourt. Murray er mindre sårbar for Nadals overskru enn Federer, og det beste slaget til Murray er backhanden. Det tvinger Nadal til å tenke litt annerledes enn når han spiller mot Federer. Murray hadde en lenger kvartfinale enn Nadal, men begge bør være kvikke i beina til semifinalen. Kanskje betyr det noe for denne kampen at det er semifinale nummer to; spillerne vil vite hvem som er finalemotstander når de går på banen. Vinner Federer, tror jeg Nadal vil få et mentalt løft av det. Vinner Djokovic, tror jeg det vil ligge langt bak i hodet til Nadal at Djokovic har herjet med ham i hele år. Spådom: Nadal i fire sett.

Hva tror du?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

8 kommentarer

 1. Naa har federer 3-2 (ingen breaks) i foerste sett, men haaper spaadommen er fair likevel:

  Federer i 4 sett. virker meget god om dagen, djokovic er mer opp og ned.

  Nadal i 4 sett mott Murray.

 2. Naa har federer 3-2 (ingen breaks) i foerste sett, men haaper spaadommen er fair likevel:

  Federer i 4 sett. virker meget god om dagen, djokovic er mer opp og ned.

  Nadal i 4 sett mott Murray.

 3. Tror du har rett. Ser i allefall ut som du får rett når det gjelder Federer vs Djokovic. Nå skal de akkurat til å spille femte sett, og Fedeer henger ikke med. Han spilte så utrolig godt i de to første settene og jeg trodde han vllle ta dette hjem komfortabelt. Men så klappet han helt sammen i sett tre og fire. Får se hva som skjer i femte sett.

 4. Så ble det Djokovic da. Nok en gang hadde Federer muligheten til å serve det hele hjem,men greide det ikke. Må bare ta hatten av for serberen selv om
  jeg ikke liker det. Irriterer meg over alle sprettene. Må da irritere medspilerne. Telte til 25 på det meste.

 5. Federers serve var for ustabil da han trengte den. Løpte mye rundt backhanden, uten å få uttelling. Ikke solid nok i grunnslagene til å plage Djokovic. Og han choket alvorlig på slutten. Oh well.

 6. Grattis Åsmund,riktige spådommer………du hadde rett når det gjelder begge to semifinaler.Jeg er Novaks fan men er litt usikker denne gangen om han klarer å vinne over Nadal så lett som i forrige 5 finaler.Det blir meget vanskelig nå.

 7. Grattis Åsmund,riktige spådommer………du hadde rett når det gjelder begge to semifinaler.Jeg er Novaks fan men er litt usikker denne gangen om han klarer å vinne over Nadal så lett som i forrige 5 finaler.Det blir meget vanskelig nå.

 8. Litt spesielt å følge Sky News sin dekning av Murray-kampen. På forhånd snakket de om at skotten hadde en god mulighet basert på ditt og datt. De setter seg selv opp for skuffelser der borte. Murray er rågod, men hvis Nadal spiller som vanlig vinner han greit mot skotten 9 av 10 ganger i Grand Slam-sammenheng. Jeg vet Murray har slått han to ganger i Grand Slam, men Nadal har blitt betydelig bedre de siste årene.

Legg igjen en kommentar