Fantastisk avslutning

Tennis på tv:
Serena Williams – Victoria Azarenka 6-1, 7-6 (5)
3. runde, US Open

Avslutningen av denne kampen er det beste jeg har sett av dametennis på lenge. Begge spilte på utrolig høyt nivå, og mot alle andre enn Serena Williams ville Azarenkas spill holdt til seier.

I det første settet var Serena helt overlegen, men Azarenka kom sterkt i andre. Hun reddet fire matchballer før Serena vant. Serena imponerte igjen ved å spille de viktige poengene helt suverent. På 4-5 i det avgjørende tie-breaket servet hun en kickserve som spratt himmelhøyt, før hun måkte inn en forehand fra vanskelig posisjon. Jeg knegget av fryd i sofaen. Aldri vært en stor fan av Serena, men er i ferd med å bli overbevist.

Det dumme for Azarenka er at hun spiller ganske likt som Serena, men gjør alt litt dårligere. Azarenka virker ikke som en naturlig volleyspiller, men skal ha ros for at hun våger seg fram.

Det er skummelt å se Serena nå for tiden. Hun er nesten uttrykksløs på banen, og viste knapt følelser da hun vant. Gikk bare ut på banen og holdt en finger i været, for å vise hvem som er verdens beste, samme hva rankingen sier. Ingen slengkyss, ingen neiing til hver av de fire seksjonene nå lenger.

Men det hadde vært interessant med et tredje sett i denne kampen. Serena virket å være den mest kortpustede av dem mot slutten av kampen. Uansett er det ikke sikkert hun trenger å spille noen tresettere for å vinne denne turneringen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar