Få nå opp det taket, idioter!

Ingen tennis spilles i US Open nå, og ingenting ble spilt i går heller. Fordi det regner. Det amerikanske tennisforbundet har ingenting å svare med når det drypper fra skyene. Det er latterlig. Spillerne liker det heller ikke, skriver VG.

At verdens mest moderne tennisanlegg ikke har en eneste bane som kan stenges med tak, er et mysterium. Den største av dem alle, Arthur Ashe Stadium, sto klar i 1997 og kostet 254 millioner dollar den gang. Men tak har den ikke.

Enda tåpeligere er det at banene ikke dekkes til når det regner. Hva er poenget med å la banene dynkes? Kan de ikke dra over en presenning, slik de gjør i Wimbledon og French Open? Blir det oppholdsvær, vil det ikke ta så lang tid å få spillet i gang igjen da.

Pete Bodo om saken:

Throw roofs over the Grandstand and the new Court 17, or contemplate enclosing them entirely. That doesn’t appear to be too daunting a challenge, compared to the mechanics required to put a retractable roof over Ashe, and it would give the USTA two courts to use in the event of a weather disaster. Follow the lead Wimbledon established with it’s «People’s Sunday» in the event that matches have to be played on those courts. That is, make the limited seating first-come, first-served; just make sure you have plenty of electronic eyes to feed the world from inside those arenas.

Jon Wertheim i Sports Illustrated er pessimistisk:

Will the USTA cover a court? Lord knows it’s looked into it. But, as of now, the answer is «no.» Apart from the prohibitive costs, putting a roof over the mammoth Arthur Ashe Stadium is virtually structurally impossible, I’ve been told. Putting a cheaper roof on a smaller court is possible. It would a) satisfy the television partners who surely aren’t happy having to reheat matches, and b) unclog the schedule. But the ground beneath Armstrong and the Grandstand is too soggy to accommodate a major construction project. Plus, there’s concern that this will alienate fans, especially the high rollers who have purchased luxury suites. Imagine paying for your chamber, replete with catering, and then learning that the matches are being played elsewhere.

Wertheim har mye mer peiling enn meg, men jeg lurer likevel på hvorfor ikke TV-stasjonene har mer makt i saken. De vil ha forutsigbarhet for sendingene sine. Det har de ikke i dag.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

8 kommentarer

 1. enig, rart at ikke TV har mer makt. Den nye regelen om 1 tyvstart i 100 meter og andre loepsoevelser kom jo fordi tv ville ha mer forutsigbarhet. Der snakker vi om noen faa minutter forskyvning, mens vi i US Open naa er oppe i 48 timer!

 2. enig, rart at ikke TV har mer makt. Den nye regelen om 1 tyvstart i 100 meter og andre loepsoevelser kom jo fordi tv ville ha mer forutsigbarhet. Der snakker vi om noen faa minutter forskyvning, mens vi i US Open naa er oppe i 48 timer!

 3. Nå er ikke regn noe de har vært plaget veldig med i US Open, men i forhold til klimaendringene og mer ustabilt vær så er det nok smart å legge tak over en eller to baner. Men det er tull å kritisere dem for ikke å ha tak all den tid US Open arrangeres en tid på året da det normalt har vært lite regn i New York.

 4. Nå er ikke regn noe de har vært plaget veldig med i US Open, men i forhold til klimaendringene og mer ustabilt vær så er det nok smart å legge tak over en eller to baner. Men det er tull å kritisere dem for ikke å ha tak all den tid US Open arrangeres en tid på året da det normalt har vært lite regn i New York.

  1. At det normalt er lite regn, betyr ikke at det aldri kommer til å regne. Selv om det er veldig lite sannsynlig at bilturen vil ende i en kollisjon, tar vi på oss bilbelte likevel.

   Rod Laver Arena i Melbourne ble bygd med tak i 1988. At USTA bygde Arthur Ashe-banen ti år senere uten tak, er rart. Det må ha vært et stort poeng for dem å lage den så stor som mulig. Den er så stor at selv ikke tennisproffer klarer å slå banen over tribunen: http://sportsillustrated.cnn.com/tennis/1999/us_open/news/1999/09/04/on_the_court/

 5. Synes det er helt feil å bruke uttrykket, idioter. Det bør spares til en anledning hvor det virkelig passer.

  Tror også en skal være forsiktig med å gi for mye etter for TV-stasjonenes krav om forutsigbarhet, for så er vi raskt der at man spiller «best i en og en halv time» – som så fører til at det blir mer diskusjon om folk bruker lang tid på serven osv. osv.

  Er det virkelig en menneskerett at finaler alltid skal spilles på antatt tidspunkt? Om det førte til at det ble litt mindre TV-penger i tennisen – ville det være noen stor ulykke for tennisen? Den har jo levd godt til nå.

  Det som er et poeng er at tennisen plages med regn på lavere nivåer – og her bør det gjøres noe. Som nyfrelst så undrer det meg at det ikke er lagd tennis»pavillionger», dvs. tennisbaner med tak over, men ikke vegger. Med moderne materialere (glassfiber, monofilm) kunne dette bli lette og billige konstruksjoner. Har drodlet litt rundt det. Hvis det er andre der ute som er interessert i å diskutere mulige konstruksjoner så ta kontakt. anders.ekeland@online.no

 6. Synes det er helt feil å bruke uttrykket, idioter. Det bør spares til en anledning hvor det virkelig passer.

  Tror også en skal være forsiktig med å gi for mye etter for TV-stasjonenes krav om forutsigbarhet, for så er vi raskt der at man spiller «best i en og en halv time» – som så fører til at det blir mer diskusjon om folk bruker lang tid på serven osv. osv.

  Er det virkelig en menneskerett at finaler alltid skal spilles på antatt tidspunkt? Om det førte til at det ble litt mindre TV-penger i tennisen – ville det være noen stor ulykke for tennisen? Den har jo levd godt til nå.

  Det som er et poeng er at tennisen plages med regn på lavere nivåer – og her bør det gjøres noe. Som nyfrelst så undrer det meg at det ikke er lagd tennis»pavillionger», dvs. tennisbaner med tak over, men ikke vegger. Med moderne materialere (glassfiber, monofilm) kunne dette bli lette og billige konstruksjoner. Har drodlet litt rundt det. Hvis det er andre der ute som er interessert i å diskutere mulige konstruksjoner så ta kontakt. anders.ekeland@online.no

  1. Her har vi verdens mest proffe tennisorganisasjon og verdens største tennisanlegg, og så settes hele greia ut av spill pga regn, fordi de ikke har en bane med tak over. Det er ikke spesielt imponerende. Wimbledon og Australian Open har fått tak, Roland Garros får det i 2016: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/13486177.stm

   2011 blir det fjerde strake året hvor turneringen avsluttes på en mandag: http://latimesblogs.latimes.com/sports_blog/2011/09/us-open-mens-final-will-be-monday-for-fourth-year-in-a-row.html

Legg igjen en kommentar