Det beste settet

Det tredje settet av finalen i US Open er det beste settet med tennis jeg noen gang har sett. Rafael Nadal og Novak Djokovic hevet seg til et nivå så langt oppe i sfærene som ingen har vært før.

Tilbake fra valgdekning i Sandnes kom jeg inn på 2-2 i tredje sett, og det var ikke snakk om å sovne. Hvert game hadde så mange overjordisk gode ballvekslinger at det var til å bli svimmel av. Nadal spilte mer offensivt enn i de to første settene (ifølge kommentatorene), men Djokovic kontret fantastisk, og begge utnyttet hver kvadratmillimeter av banen. De som mener dagens tennis, basert på harde grunnslag fra spillere som har mistet særpreget, bør de denne finalen. Sjekk poenget på 31 slag på 30-40, 3-4 i tredje sett, det ligger sikkert på YouTube. H E L T utrolig.

Djokovic kunne serve for kampen på 6-5, men klarte ikke det. Da Nadal vant de påfølgende tie-breaket, tok jeg kvelden, og Djokovic så mest sliten ut. At han likevel vant det siste settet 6-1, sier alt om serberens nivå for tida. Settsifrene ble 6-2, 6-4, 6-7 (3), 6-1.

Det er snart oktober, og Djokovic har tapt to kamper i hele 2011. Hadde det ikke vært for Federers seier i French Open-semien, ville han sannsynligvis vært vinner av alle de fire Grand Slam-turneringene i år.

Folk som mener at Roger Federer er tidenes beste, møtes ofte med argumentet at Nadal er best innbyrdes. Nadal leder fortsatt statistikken mot Novak Djokovic, men nå har Djokovic vunnet seks kamper på rad mot spanjolen. Det har Nadal aldri klart mot Federer. I år har Djokovic slått Nadal på hardcourt, grus og gras.

Hvor går veien videre for Djokovic etter dette? French Open neste år er et naturlig mål. Å slå Nadal i en finale på Roland Garros er et naturlig steg på Djokovics vei oppover.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Helt fantastisk finale! Noen vanvittige ballvekslinger jeg ikke har sett på lenge! Morsom finale, og morsomt det faktum at Nadal sliter like mye mot Djokovic som Federer gjør mot Nadal – ulike spilletyper og dermed ulike preferanser til hvilken spiller som passer dem best. Djoko svarer med Nadals eget spill – spinn, og får korte baller tilbake, og er ekspert på å sette bort baller. For en finale!

  2. Fantastisk spill. Ingen tvil om det. Men for å være en kynisk surpomp synes jeg dekket var for tregt i årets turnering. Det var jo noe i nærheten av grustennis til tider. Synd det ikke er noen raske slams lenger.

Legg igjen en kommentar