Spekulasjoner! Spådommer! US Open! (damene)

Årets siste Grand Slam står i fare for å bli herjet av orkanen Irene, og når den er borte, kommer orkanen Serena til å blåse folk av banen. Ok, det var et billig ordspill, men er det ikke omtrent sånn det skal gå i år?

Serena Williams er bare seedet 28, men det er hun som er stjerna i dameklassen. Kim Clijsters er ute med skade, Caroline Wozniacki har ikke mye å rope hurra for akkurat nå (bortsett fra i kjærlighetslivet) og russerne er på nedtur. Bortsett fra Maria Sharapova, som er den eneste med en stjerneglans som kommer i nærheten av Serenas.

Det er 12 år siden Serena Williams vant US Open første gang, og det er på tide å gi henne litt kred for utholdenheten. Tross alle skader er hun fortsatt verdens beste når hun er fysisk på topp. Og hvor mange spillere kan man si det om i historien, 12 år etter at de vant sin første Grand Slam-tittel? Ikke noen jeg kommer på, i alle fall. Her er et klipp fra finalen i 1999 mot Martina Hingis. Gøy å se Hingis igjen, synes det er lett å se at hun er mye raskere her enn i de siste årene av karrieren. Hennes største svakheter var serven og forehanden, sånn jeg ser det.

1. kvartal: Verdensener Wozniacki har havnet i en vanskelig del av trekningen, og kan møte Hantuchova, Li, Vinci og Petkovic der. Slik CW har spilt i det siste, kan jeg vanskelig tro at hun er noen trussel. Skal vi si Petkovic til semifinale, selv om jeg ikke stoler helt på henne ennå?

2. kvartal: I nest øverste del har vi Azarenka og Serena (de kan møtes allerede i tredje runde), Ivanovic og Jankovic. Alt annet enn Serena vil overraske meg her. Hvis da ikke Azarenka treffer henne på en vond tå-dag eller noe sånt.

3. kvartal: Hvis Kvitova er nervøs i sin første Grand Slam-turnering etter Wimbledon-seieren, får hun en god sjanse til å spille av seg nervene. Trekningen hennes er snill. Fin trekning også for Sharapova. Hvis hun og Goerges møtes i fjerde runde, blir det trangt på fotograftribunen.

4. kvartal: Her har vi uforutsigbare Bartoli og Stosur, to av de jeg liker best. Zvonareva er her også, det samme er Venus Williams, som vant her i 2000 og 2001. Zvonareva har spilt mye og vunnet mye etter Wimbledon, og det blir spennende å se om hun har mer krefter igjen.

Jeg tipper vi får Petkovic-Serena og Sharapova-Bartoli i semifinalene, og Serena-Sharapova i finalen. Og dette vinner Serena, så lenge helsa holder.

Kommer tilbake til herreklassen lørdag kveld.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar