OL-floka

Det er ett år til OL i London, hvor tennisen skal spilles på Wimbledon-graset. Kan vi oppleve Roger Federer og Martina Hingis sammen i mixed double der? Jeg tviler sterkt, og synes tanken er merkelig.

Hvem har snakket med hvem, og hvem tok initiativet? Det er vanskelig å bli klok av nyhetsmeldingene som har sirkulert på nettet i sommer. Men noen fra Federer-leiren og Hingis-leiren har åpenbart snakket sammen om muligheten for Federer/Hingis i Wimbledon.

Hvis noen i Federer-leiren drøyer med å gi Hingis et svar, tror jeg det skyldes en grunn: De prøver å finne en fin måte å si GLEM DET, MARTINA! på.

For hva i all verden skal Federer med en mixed double-medalje? Det vil være en fluelort på Federers CV. Jeg nekter å tro at Federer har noe annet enn single-gull i tankene når han spiller i London neste år. Han vant double for Sveits i 2008. Han trenger en gullmedalje i mixed double like mye som han trenger en hundrelapp fra mora si i feriepenger.

Tennisen har sitt hierarki, og jeg vil påstå at OL, tross sin status i andre idretter, ligger et langt hakk under de fire Grand Slam-turneringene internt i tennisverden. Men Federer mangler singlegull i OL, og han mangler Davis Cup-triumf. Det siste kommer han neppe til å oppleve, OL-gull er mer realistisk. Da trenger han ikke den løse kanonen Martina Hingis diltende i beina hans i en mixed double-turnering ved siden av single.

Saken om double-samarbeidet ble kjent i sommer, da Hingis kom ut fra tennispensjonistlivet for å spille noen oppvisningskamper i USA. (Les hysterisk entusiastisk artikkel her.) Nå sier hun at hun ikke forstår at det ble så mye oppstyr om saken. Hingis har hatt mikrofoner foran seg i mer enn halve livet, og jeg nekter å tro at hun ble overrasket over oppmerksomheten.

Jeg blir ille berørt av å lese hennes framstilling av OL-floka:

The former world number one has revealed that one of Federer’s representatives approached her earlier this summer about returning to the professional game, but she insists that she will not seriously consider it unless the Swiss Maestro approaches her directly.

Martina: Hvis det skal bli OL-double med Federer, er det du som må bukke og skrape og be pent. Ikke omvendt. Han trenger ikke deg, men du trenger åpenbart ham.

På Wikipedias statistikk over Hingis´ karriere står det ingenting om OL-spill. Hvorfor hun ikke var mer ivrig for OL i sine aktive år, vet ikke jeg. Rart at entusiasmen kommer når hun har lagt opp.

Ikke et pip om saken på Federers offisielle hjemmeside. De venter vel på at det skal gå over av seg selv, når det drar seg mot større turneringer og snart US Open.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar