Favoritttrøbbel

Helga ble tilbrakt på slektstreff i Bergen, uten nett og Eurosport. Et par gode tennissamtaler ble det selvsagt, for i en forsamling på 50 fins det alltid noen som er interessert. (Og i nøden kan jeg snakke om helt andre ting også.)

De to viktigste tingene som skjedde på tennisfronten var at Kim Clijsters trakk seg fra US Open, og Novak Djokovic trakk seg i andre sett mot Andy Murray i Cincinnati.

 • På Yahoo spekuleres det allerede i Clijsters´ framtid som tennisspiller. Det er rart hvor mye det svinger i en tennissesong. Da Clijsters vant Australian Open i januar ble det snakket om sjansene hennes for å vinne alle de fire Grand Slam-turneringene, eller andre store ting for 2011. Resten av året har vært en nedtur for Clijsters. Jeg blir ikke overrasket om hun varsler at hun gir seg i løpet av høsten. Hun begynner å merke alderen, hun har bevist for verden at hun kan gjøre et godt comeback og hun vil sikker ha flere barn. Før eller senere spør Clijsters seg hvor lenge hun gidder, og det kan være snart. En annen ting: Clijsters har gjort et mer vellykket comeback enn landskvinne Justine Henin. Jeg tror det er lettere å gi seg da, selv om Clijsters neppe vil innrømme at Henins karriere har noen innvirkning på hennes.
 • Novak Djokovic var på alle måter utslitt i Cincinnati, men kom til finalen likevel. Der trakk han seg på 4-6, 0-3 mot Andy Murray. Nadal og Federer forsvant tidlig. Djokovic har ei uke på seg til å bli god i armen og kvikk i toppen igjen. Nå kommer han til US Open med litt lavere forventningspress (i den grad det er mulig for en spiller med kun 2 tap hittil i år), og har selvsagt ingenting imot at Andy Murray kan bli løftet fram i favorittsjiktet. Djokovic tapte i French Open mot Federer, og kom tilbake som ei kule i Wimbledon. Hvis skulderen blir god, er han fortsatt min favoritt til US Open.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

 1. Akkurat sett nok et intervju med Nadal, i forbindelse med US Open gjestet han Letterman.

  http://www.cbs.com/late_night/late_show/video/?pid=dK_VVXDLF0Si8r3EljRUjKUm3OMJkopX

  Jeg slutter aldri aa forundre meg over hvor latterlig enkle og uinteressante disse tennisintervjuene er. Som vanlig foelger dette intervjuet den vanlige malen:

  1) Hei velkommen, du er regjerende mester gratulerer…
  2) Federer, fortell litt om rivaliseringen dere har
  3) Litt om tennis: noen kamper kan vaere veeldig lange. Faar du ikke krampe? haha
  4) Slaa litt baller ut til publikum
  5) Lykke til i turneringen!

  Jeg forventer ikke noe dypt intervju paa Letterman, men han kunne ha gaatt vekk fra disse sporsmaalene som Nadal har faatt saa ALT for mange ganger foer!

  Uansett, faa opp en US-Open preview + konkurranse, Aasmund!

Legg igjen en kommentar