De fire vanlige

Novak Djokovic er en like stor favoritt på herresiden som Serena Williams er i dameklassen. Djokovic vinner kamper som han vil, og bare en utrolig skjerpet Roger Federer (French Open) og en dødsliten kropp (Cincinnati) har hindret serberen i å vinne alle kampene i 2011.

Fyll inn adjektiver selv, Djokovics 2011 har vært helt _________________.

Over til trekningen:

1. kvartal: Conor Niland, dette blir din tenniskarrieres største øyeblikk: Du er ranket 199 i verden, snart 30 år gammel og har kjempet deg gjennom kvalifiseringen. Belønningen er en førsterundekamp mot Noak Djokovic. Noe å fortelle barnebarna. Han får neppe mer enn 2 game per sett, hvis han er heldig. Mange kule, men neppe farlige spillere i denne delen av trekningen: Davydenko, Dodig, Dolgopolov, Karlovic, Gonzalez, Gasquet, Berdych, Dimitrov, Monfils. Djokovic til semifinale her, hvis han er fysisk i slag.

2. kvartal: Federer, Bellucci, Cilic, Harrison, Tomic, Stepanek, Tsonga, Verdasco, Fish. Federer pleier å komme seg til kvartfinalen eller bedre i Grand Slam-sammenheng, og jeg tror han gjør det nå også. Fish eller Tsonga er sannsynlig motstander der. Alle snakker om Fish nå for tida, og Tsonga slo Federer i Wimbledon og nå på seinsommeren. Jeg gir Federer tipset, for gamle dagers skyld.

3. kvartal: Söderling, Isner, Del Potro, Simon, Wawrinka, Murray. En kvartfinale mellom Murray og Söderling eller Del Potro hadde vært gøy. Dette kan være Murrays år. Djokovic kan ikke vinne alt han stiller opp i, og Federer og Nadal har vist svakhetstegn i det siste. Jeg tipper Murray tar semifinaleplassen. Et revansjeoppgjør mot Wawrinka hadde vært gøy i åttendelsfinalen. Og hei! Her finner vi nok en ire: Louk Sorensen, 26 år gammel, ranket 614 (!) i verden skal spille mot Söderling i første runde. Det etternavnet, Sorensen, det høres da veldig norsk ut? Det har norske røtter, hurra hurra, vi er med i tennisens eliteserie! Men skuffelse: Det står ingenting på Wikipedia-profilen om norske aner.

4. kvartal: Ferrer, Youzhny, Almagro, Roddick (seedet 21!!!), Ljubicic, Nalbandian, Nadal. Nadal kan ikke klage på dette. Nalbandian har slått Nadal på hardcourt før, men er bare en skygge av seg selv. Ljubicic har også slått Nadal på raskt dekke, men jeg kan ikke se at det skal skje her. Kvartfinale mellom Nadal og Roddick hadde vært noe. De spilte mot hverandre her i 2004, en kamp hvor Roddick knuste Nadal. Det skjer neppe i år.

Djokovic slå Federer, Murray slår Nadal, og i finalen vinner Djokovic mot Murray. Beklager at jeg ikke er mer original.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. For det første: synes nok Djokovic er en mye klarere favoritt enn Serena.

    For det andre – og spåklig – ville heller oversette i denne sammenheng «quarter» med «fjerdedel» enn «kvartal». Så vidt jeg vet brukes ordet kvartal i norsk bare som innndeling av året og for å betegne avstander i byer (neste kvartal, to kvartaler lenger ned) osv. Vi sier riktignok kvartfinale, men 1. kvart, 2. kvart – lyder ikke spesielt norsk eller godt. Vi har sekstendels- og åttendelsfinale, og fjerdedelsfinale kan kanskje gå på norsk. Fikk noen treff med Google.

  2. For det første: synes nok Djokovic er en mye klarere favoritt enn Serena.

    For det andre – og spåklig – ville heller oversette i denne sammenheng «quarter» med «fjerdedel» enn «kvartal». Så vidt jeg vet brukes ordet kvartal i norsk bare som innndeling av året og for å betegne avstander i byer (neste kvartal, to kvartaler lenger ned) osv. Vi sier riktignok kvartfinale, men 1. kvart, 2. kvart – lyder ikke spesielt norsk eller godt. Vi har sekstendels- og åttendelsfinale, og fjerdedelsfinale kan kanskje gå på norsk. Fikk noen treff med Google.

  3. Kvartil heter det i hvert fall i matematikken. Jeg synes det er en god oversettelse, men så er jeg kanskje litt miljøskadet av å ha jobbet mye med statistikk.

Legg igjen en kommentar