Å jadda!

En av bieffektene av det å bli eldre, er at evnen til å glede seg over små ting blir bedre utviklet. Livet har den virkningen på folk: Vi ser at det perfekte er en umulighet, så det gjelder å sette pris på alt som ligner på lyspunkter.

Ta for eksempel mitt forhold til Roger Federer. I gamle dager, for 5-6 år siden, ville jeg knapt registrert at han vant en andrerundekamp i Cincinnati. Federer vant det meste uansett. Men nå er det annerledes, Federers karriere er ikke like lysende og jeg er blitt eldre. Togturen til Sandnes ble mye bedre da jeg leste at Federer vant andre runde mot Del Potro i natt, i strake sett. Federer har bare én tittel i 2011, og vi fans takker og bukker for selv små triumfer.

Ikke det at Del Potro er en liten skalp, for han er tross alt mannen som slo Federer i US Open-finalen for to år siden. Federer er bare en outsider til den tittelen nå, etter min mening. Det er snart to år siden han vant en Grand Slam-turnering.

Federer møter James Blake (ikke popsangeren!) i tredje runde. Blake har en dårlig statistikk mot Federer, men jeg tar ingenting for gitt lenger. Selv om Blake er ranket 84 i verden. De to spilte finale i APT-mesterskapet i 2006:

Les forresten denne fine kamprapporten fra Del Potro-oppgjøret. Et utdrag:

It’s one thing for a talented player to play the classic game at its inventive best. It’s another thing to do it and not get blown off the court. Think Martina Hingis.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Veldig kjekt at Federer er på vinnersporet. Nå når Nadal er ute setter jeg min lit til at Roger vil vinne denne masterturneringen. Tror ikke jeg orker mer Djokovic.

    1. Så var det Berdych da.
      Det er helt åpent nå slik jeg ser det. Berdych og Fish var vel de som imponerte mest i går men det er vanskelig å tippe mot Djokovic i år.
      Hadde vært morsomt om Fish endelig lykkes og dessuten har han et godt tak på Murray.

Legg igjen en kommentar