Som om vi trengte flere bevis

Denne saken handler om Davis CupSpania er verdens beste tennisnasjon for menn. Selv uten Nadal ser de ut til å slå USA i helgens kvartfinaler i Davis Cup. USA mønstrer både Mardy Fish og Andy Roddick, på Roddicks hjemmebane i Austin.

Davis Cup-oppgjør består av to singlekamper første dag, double på den midterste dagen og to nye singlekamper siste spilledag. Fredag vant Feliciano Lopez i fem sett over Mardy Fish. Ifølge manus skulle Roddick få universet i balanse igjen i den andre kampen, men han røyk i tre sett mot David Ferrer. (Kanskje lettere å bære når vi vet at Roddick er en stor fan av Ferrer?)

Bryan-tvillingene sørget for å holde liv i oppgjøret da de vant i double, men det er USA som har presset før dagens kamper. De må vinne begge singlekampene.

USA har en fair sjanse. Jeg tror Ferrer må vinne dagens første kamp, mot Mardy Fish. De har spilt 7 ganger på hardcourt, og Fish leder 4-3 innbyrdes (overraskende at ikke Ferrer leder, synes jeg). Roddick mot Lopez vil bli et skikkelig revansjeoppgjør etter Lopez´ seier i Wimbledon, og jeg kan ikke se for meg at Roddick taper en avgjørende DC-kamp i sin egen hjemby.

De andre kampene hittil:

 • Sverige – Serbia 1-2. Som USA, vant svenskene doublekampen lørdag og holder med det liv i oppgjøret. Djokovic ble skadet og spiller ikke, og det gjør heller ikke Robin Söderling. Det ville blitt mer schwung over sakene hvis de to hadde vært med. Serbia har mye bedre singlespillere, og skal vinne dette.
 • Argentina – Kashakhstan 5-0. Jeg ble begeistret da gjengen fra Smirnovs hjemland kvalifiserte seg for øverste nivå. Kukushkin og Golubev er best på hardcourt, så vidt jeg vet. De fikk i alle fall hard medfart i Buenos Aires, og våre venner fra Asia/Europa vant ikke ett sett før i den meningsløse kamp nummer fire. Men heder likevel, gutter! Spiller i øverste nivå neste år også. Argentina til semifinale.
 • Tyskland – Frankrike 0-3. Hm. Skulle ikke dette vært jevnere? Mayer, Kohlscheiber og Petzschner er ikke akkurat Stich, Becker og Haas, men å tape så grundig på hjemmebane, er ikke bra. Monfils har forresten skiftet trener, leser jeg. Frankrike klare for semifinale.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Så dobbel-matchen mellom USA og Spania i går kveld. En ganske underholdende match, som svært mange dobbel-matcher er. Men det var litt skremmende å se hvor mange feil Fernando Verdasco gjorde. Granollers var absolutt den beste av de to spanske spillerne.
  Så får vi se hvordan det går i singel-matchene i kveld. Får dessverre ikke anledning til å se noen av dem. Får følge med på resultatet via iPhonen.
  Leste forresten at Djokovic trakk seg frå DC i Sverige, men han spilte da virkelig dobbel-matchen i går, og tapte.

  1. Skjønner forvirringen. Ferrer-delen kommer i del 2 av intervjuet, som merkelig nok ikke er lenket fra del 1. Du finner det på http://www.insidetennis.com/2010/04/andy-roddick/.

   «You know who I’m a huge fan of David Ferrer. I just love how he’s maxed his game as much as anybody. You look at him you don’t say, “That shot was God-given.” You don’t look at him and say, “He does this amazing.” The guy competes his ass off every single time and doesn’t give an inch. And he’s made himself into a hell of a tennis player.»

 2. Interessante semifinaler i DC i helga etter US Open. At Spania velger grus mot Frankrike bør være en no-brainer. Serbia derimot har litt å tenke på.

  Om Del Potro og Nalbandian er skadefrie kan ikke Serbia regne med å vinne 2.single på hardcourt og selv Djokovic skal få kjørt seg på 1.single. Serbia har heller ikke funnet noen optimal double-kombo. Djokovic fikk prøve seg med Zimjonic mot Sverige og tapte i strake sett mot Lindstedt/Aspelin. Zimjonic/Troicki tapte som kjent i fjorårets finale mot Frankrike, men får trolig forsøke seg igjen da serberne nok ønsker å spare Djokovic til singlekampene.

  Velger de grus bør Djokovic vinne singlekampene greit, men da har Argentina spillere som Monaco, Chela og Schwank(sistnevnte mest i double) som fint kan ta seg av de andre serberne. Spesielt aktuelt dersom Del Potro og/eller Nalbandian skulle være småskadet, noe som slett ikke er usannsynlig gitt at kampen kommer rett etter US Open.

  Alt i alt ville jeg nok ha valgt hardcourt, men jeg blir heller ikke overrasket om Serbia velger grus.

 3. Godt rennesoment, Knut. Hyggelig å se Roddick fatte beundring for Ferrer. Begge er også ganske like i spillestilen på grunnslagene, med ganske korte, huggende svinger, spesielt på backhandsiden.

Legg igjen en kommentar