Før finalehelgen

Jeg drar til fjells i dag, hvor det ikke finnes tv. Ikke at det hadde gjort noen forskjell, for Wimbledon går på Canal+, som jeg ikke har tilgang til.

Damefinalen mellom Kvitova og Sharapova blir avgjort av damenes server. Sharapova gir bort mange poeng på dobbeltfeil, 13 i semifinalen mot Lisicki. Kvitovas serve er dametourens mest omtalte slag om dagen. Hun slicer den langt ut av banen med venstrearmen.

Hvis Kvitova finner rytmen i servingen, kan det dempe nervene som helt sikkert er der i hennes første Grand Slam-finale. Sharapova er flink til å overse det som måtte være av nerver, og finne en vei til seier uansett om serven ikke sitter. Jeg tipper Sharapova vinner finalen i strake, men jevne sett, 7-5, 6-4 eller noe sånt.

Murray, Nadal, Tsonga eller Djokovic? Det hadde vært gøy for Murray og Storbritannia med en seier nå. Med min favoritt Federer ute, hopper jeg på Murray-toget.

Noen lenker til slutt:

 • Les Wireds artikkel om Federers fall (The superstar advantage), som blir forklart med at han har mistet auraen av uslåelighet. Mye selvfølgeligheter, men verdt å lese likevel.
 • VG har nettmøte med Christian Ruud og Christer Francke i dag. Stramme karer.
 • Bloomberg skriver om Maria Sharapova og pengene hennes.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Så lyktes det ikke for Murray denne gangen heller. Og bortsett fra første settet, som gikk til Murray 7 – 5, var Nadal overlegen. Synes litt synd på den gode Andy – han var så hauset opp i alle de engelske avisene.
  Finale mellom Rafa og Nole søndag. Kan Nadal nok en gang ta både Roland Garros og Wimbledon. Som en stor Nadal-fan håper jeg selvfølgelig det. Vamos Rafa.
  Trodde NRK skulle sende bege finalene. Var i allefall det som ble sagt. Men ser at de bare reklamerer for herrefinalen.

 2. Murrays sjanse røk i andre sett, vil jeg påstå. Der hadde han 1-0 i sett og 2-1-ledelse i andre, med 15-30-ledelse i Nadals serve, hvor han får en ekstrem stor mulighet til å «smashe» inn to breakballer, hvorav ballen går såvidt utenfor, det blir 30-30 og Nadal tar settet – og Murray ikke får flere game…

  Små marginer, som kunne bikket det andre veien. Murray var imponerende i første sett, men fra det omtalte poenget over spilte han dårlig, samtidig som Nadal giret opp. I tillegg virket han litt småskadet. Synd han ikke klarte å levere bedre og forvalte ledelsen sin på et bedre vis. Han virket litt ukonsentrert mot slutten, rett og slett. Igjen var det forehanden, gjerne når han må styre ballvekslingene, som sviktet mest. I forsvar er han forstatt en av de aller, aller beste. Serven dalte også fra nærmere 80 % førsteserver i første sett til 48 % i neste… Det forklarer også sitt. Uten å ha statistikken for hånden pådet tredje settet vil jeg tro det lå på omtrent det samme…

  Tsonga mot Djoko var et skikkelig sluggeroppgjør, der noen av ballvekslingene var så intense at London-tempraturen må ha steget noen ekstra grader bare på testeronnviået disse gutta har. Tsonga – for en fighter! En jeg ville hatt med i krigen. Dessverre er det taktiske ikke like godt, og Djokovic tok han på tålmodigheten, selv om Tsonga overrasket ved å gå på nett på et par viktige baller – og lykkes. Hadde Tsonga imildertid tatt det første settet på tie-break kunne fort kampen blitt anneledes, men det forblir bare spekulasjoner. Uansett ern svært severdig match!

  Jeg tror Djoko inner på søndag. Han imponerte meg mer enn Nadal, og møtte en motstander som spilte bedre. Djoko i fire, tipper jeg.

Legg igjen en kommentar