En av de store sesongene

Javel, dere som så Djokovic-Nadal i dag, hva er det å si om finalen?

Jeg har sett et sammendrag på YouTube, som selvsagt ikke forteller hele historien.

Men jeg syntes det var påfallende hvor irritabel Nadal virket. Litt av det samme uttrykket som Federer har når han spiller mot Nadal, fjeset som sier at han ikke liker kampmønsteret. Og det så ut som Nadal feiret enkeltpoeng mer enn han pleier, som om han prøvde å pumpe seg opp. (En annen ting er at graset så veldig tregt ut. Mye høytsprettende baller.)

Statistikken sier at Nadal slo 15 upressede feil og 21 vinnere, 78 (!) prosent førsteserver, og det er ikke dårlig. Det forteller også mye om kvaliteten på Djokovics defensive spill. Imponerende av Djokovic å omsette 5 av 6 breaksjanser – hvor ofte har noen hatt en lignende uttelling mot Nadal serve?

Djokovics 2011 er for lengst sikret plass i historiebøkene. Han har til nå 48 seire og 1 tap, 2 Grand Slam-titler, 8 titler totalt i 2011 – og er verdensener fra neste uke. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke spillet hans negativt, for med årets seiersrekke bak seg vet han hva det vil si å ha forventninger til seg.

Utdrag fra finalen:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Absurd finale! Djokovic spilte «out of his mind» i de to første settene. Kun god serving fra Nadal unngikk et større tap i første sett. Fra grunnlinjen var det virkelig uvant å se hvordan Djokovic vant flesteparten av de lange duellene. Nadals forehand ble fullstendig nøytralisert, og dette førte til at Nadal til tider virket nokså panisk i sitt spill.

    Jeg har virkelig aldri sett Nadal slik i en så viktig kamp. På en måte er det jo litt godt å se at Nadal også har nerver, men likevel litt trist å se en vinnertype som Nadal nesten bryte sammen. Det tredje settet dreide seg mest om Djokovics manglende konsentrasjon, og mindre om at Nadal storspilte på noen måte. Seieren til Djokovic var aldri i tvil.

    Det blir spennende å se hva som skjer i fortsettelsen. Nadal-Djokovic begynner jo nå å minne om oppgjørene mellom Nadal og Federer, bare at rollene er byttet om for Nadal. Tror vi får en formidabel US Open!

Legg igjen en kommentar