Ufarlig for Federer

Tennis på tv:
Roger Federer – Gael Monfils 6-4, 6-3, 7-6
Kvartfinale, French Open

Etter en finfin quizkveld på Martininque (dobbeltseier for De skarpeste knivene!) havnet jeg midt i et redigert opptak av Federer-Monfils på Eurosport 2 da jeg kom hjem.

Gael Monfils har vaket rundt topp ti en stund nå, uten å få et definitivt gjenombrudd. En seier over Federer på hjemmebane ville vært et slikt forløsende øyeblikk i karrieren. Men Monfils har bare slått Federer en gang, innendørs i fjor, i en kamp hvor Federer hadde matchballer.

Monfils var ingen trussel i går heller. Det virket ikke som han trodde helt på egne evner, og gjorde en del ganske enkle feil. Federer vant 6-4, 6-3, 7-6, og har fortsatt ikke tapt sett i turneringen.

Federer møter som kjent Djokovic i semifinalen. På papiret er det årets største kamp til nå. Hvis Djokovic vinner, holder han seiersrekken i live og overtar førsteplassen på rankingen. Hvis Federer vinner, brytes Djokovics rekke og Federer tar seg til en Grand Slam-finale for første gang siden Australian Open 2010. Slik de har spilt hittil i år, er Djokovic selvsagt stor favoritt.

Federer hadde fantastiske forehander mot Monfils, men også mange rammetreff. Korte grunnslag kommer til å bli mye hardere straffet av Djokovic enn av Monfils. Federer leder 2-1 innbyrdes på grus, men de har ikke spilt mot hverandre på underlaget siden 2009. Jeg spår Djokovic i fire sett.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar