Schiavones revansje

Francesca Schiavone i finalen i Paris igjen, hvem hadde trodd det for 14 dager siden?

Jeg hadde regnet med at hun skulle forsvinne stilt og rolig ut i tennispensjonisttilværelsen, med et mislykket Roland Garros 2011 som første steg inn i solnedgangen. I stedet er Schiavone klar for finalen igjen, utrolig imponerende. 6-3, 6-3 mot Marion Bartoli i dag.

Jeg så ikke noe av hennes semifinale i dag, men jeg så deler av hennes finalemotstander, Na Lis kamp mot Sharapova. Dette tapet må svi skikkelig for Sharapova. Det var rart å se serven hennes svikte så totalt, og hvor utspilt hun ble av forholdene. Vind og vanskelige forhold gir fordel for mer «naturlige» spillere enn Sharapova, mener jeg. Finalen mellom Li og Schiavone tror jeg Schiavone vinner, på rutinen og publikumsstøtte.

Morgendagens herresemier er perfekte: Nadal-Murray og Djokovic-Federer. Jeg tror fortsatt det blir Nadal-Djokovic i finalen. Nadal er for god på grus til at en småskadet Murray skal kunne true ham. Djokovics nivå er så høyt og jevnt nå, at Federer ikke skal ha en sjanse til å vinne tre sett.

For tennisen er det bra at semfinalene består av verdens fire beste. (Jeg husker i 1999, det året Agassi vant; semifinalistene var Fernando Meligeni, Andre Agassi, Domink Hbraty og Andrei Medvedev. Hvis du hadde gjenkjent andre enn Agassi på gata, kan du kalle deg en svoren tennisfan.)

Les forresten New York Times´ reportasje om ballguttenes spesielle oppholdsrom på stadion.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. Er jeg en svoren tennisfan? Må innrømme at jeg hadde nok ikke kjent igjen noen andre enn Agassi av de nevnte semifinalistene fra 1999 dersom jeg hadde truffet dem på gata. Litt søking på google bekreftet dette. Det ringte ingen bjeller da jeg så bilder av Hrbaty (som jeg i det minste hadde hørt om). Etter en tur innom Wikipeida for å lære litt om Meligeni forstår jeg at jeg i alle fall kan kalle meg middels interessert selv om jeg ikke har hørt om ham. Vunnet tre ATP turneringer, hvorav en mot Christian Ruud i finalen tyder vel på at fyren presterte over evne i Paris i 1999.

  Hvor mange hadde du kjent igjen på gata?

 2. Var ikke så rart at Sharapova tapte pga de vanskelige forholdene. Vind svekker spillere som ikke er så gode til etterjusteringer i fotarbeidet og spillere som ikke kaster ballen så høyt i oppkastet. Det matcher Sharapova ganske bra.

  1. En skulle tro at så rutinerte spillere som Sharapova lærte seg å spille under ulike forhold, men det er vel lettere sagt enn gjort. Hørte en gang at onkel Toni tvang Rafael Nadal til å spille i all slags drittvær, for at han skulle mestre alle forhold.

 3. Jeg håper Li Na vinner,
  Schiavone tar stønningen til et nytt nyvå. Hun skriker jo før hun slår serven.
  Jeg må ha volumet på nesten null, selv når spenningen er på topp.
  Det er vannvittig irriterende. Spesielt når det gjelder en morsom spiller.

Legg igjen en kommentar