Mens vi hviler

Bær over meg om Wimbledon-gjennomgangen er en smule overfladisk. Jeg har ikke sett mer enn noen klipp her og der, fordi tennisen sendes på kanaler utenfor min rekkevidde.

Søndag midt i Wimbledon er det spillefri, så vi må vente til mandag for å se åttendelsfinaler. De tre store og hjemmefavoritt Murray er fortsatt hjertelig til stede, men Söderling tapte mot Tomic fra Australia i dag. Merker at jeg ble en smule varm om hjerterøttene da jeg så at gamle Xavier Malisse fortsatt er med. At David Ferrer og Feliciano Lopez også er klare for åttendedelsfinale, sier alt om Spanias posisjon i herretennis for øyeblikket.

Hvordan ender åttendelsfinalene? Jeg hiver meg i det:

 • Nadal slår Del Potro. Argentineren har slått Nadal på raske dekker, men jeg tror han foretrekker hardcourtens jevne sprett framfor gras. Nadal har ikke tapt her siden 2007, og det skjer ikke mot Del Potro.
 • Fish slår Berdych. Tror jeg. Ikke spilt før, men USA må vel få en opptur på herresiden snart?
 • Murray slår Gasquet ganske lett.
 • Lopez slår Kubot. Når han tar Roddick i tre sett, lar han seg ikke stoppe av Kubot.
 • Tsonga slår Ferrer. Ferrer er en sånn stabil spiller som kan få Tsonga til å slå seg bort, men om Tsonga en gang skal slå Ferrer, kommer det ikke bedre sjanser enn dette.  Tsonga har imponert, ifølge rapportene.
 • Federer slår Youzhny. Federer skal ikke ha problemer med Youzhnys flate spill. Garantert mange poeng for highlight-sendingene.
 • Tomic slår Malisse. Malisse (som ligner en del på min svoger i Haugesund) spilte semifinale i Wimbledon tilbake i 2002, da Tomic var ni år gammel. Åpen kamp som jeg tror Tomic vinner til slutt.
 • Llodra mot Djokovic. Hm, Llodra slo Djokovic inne i fjor høst, men det var før Djokovic gikk inn i superheltmodus og sluttet å tape kamper. Djokovic i fire sett.

På damesiden er ikke neste runde like pirrende, etter min mening. Men dersom favorittene vinner, får vi noen kanongode kvartfinaler med Sharapova-Wozniacki, Lisicki-Serena, Paszek-Azarenka (okei, den er vel mer for spesielt interesserte) og Kvitova-Venus. Jeg tippet Williams-Williams i finalen. Når de har kommet så langt, er jeg bare styrket i troen. Det hadde vært gøy å se Wozniacki mot Serena i en semifinale, eller Sharapova mot Serena.

Men nå snakker vi om ting som skjer et stykke inn i neste uke, og før den tid skal det altså hviles i London. Signe søndagen.

Hvis du vil ha noe lett Wimbledon-stoff mens du venter, kan du kåre Wimbledon-historiens peneste på VG.no.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Artig lesning. Kanskje blir resultatene slik du spår, kanskje ikke. Det tipset jeg mest lurer på er «Fish slår Berdych». Har fulgt en del med denne uka og Berdych har imponert meg . Spesielt i de første matchene der han rett og slett lekte seg med motstanderen. Fish har jeg ikke sett da han spiller på baner som ikke dekkes av TV-kanalene. Llodra mot Djokovic – Djokovic i fire. Kanskje. Så Djokovic sin match mot Baghdatis i går kveld og ble litt forundret over de mange feilslagene til Djokovic og at han så ut til å bli veldig sliten. Pustet tungt mellom de lange duellene. Baghdatis kunne like godt vunnet det matchen.
  Står på farten til å reise til London nå i kveld. Skal legge tidpsene dine på minnet.

 2. Synes for første gang på mange slams at kvinnesiden har vært mye mer spennende denne gang — det er altså ikke basert på navn men på å se matchenes kvaliteter, som har vært fylt av drama, godt spill, tette avgjørende sett, oppfinnsomme løsninger.

 3. Rapport fra London: Jammen fikk du rett naar det gjelder Berdych og Fish. Det hadde jeg aldri trodd.
  Og et ras paa damesiden.
  Kan berette om et ekstremt varmt og lummert London. Var 32 plussgrader her tidligere i dag. Kan bli litt for mye av det gode ogsaa.

Legg igjen en kommentar