Jeg tror Federer er ganske fornøyd

Jobbing, strandtur, middagsbesøk. Jeg fikk ikke sjansen til å se finalen i French Open i dag, og jeg hadde vel egentlig ingen tro på at den skulle ende med noe annet enn Nadal-seier. Det gjorde den også, 7-5, 7-6, 5-7, 6-1. I en fantastisk finale, ifølge de offisielle nettsidene.

Federer har slått Nadal på grus før, men det har vært i kamper hvor Nadal har vært sliten på forhånd. Hvis han skulle klart det i dag, måtte han tatt vare på 5-2-ledelsen i første sett. Da han tapte det andre også, skulle det mye til for at Nadal skulle tape.

Selv om han tapte finalen, tror jeg Federer er godt fornøyd med årets åpne franske. Han stanset Djokovic sin seiersrekke og hadde før det en rekke gode kamper. Finaleplassen gjør at Federer tar litt innpå Nadal på rankingen, siden Nadal vant i fjor også, og Federer bare nådde kvartfinalen i 2010. Ikke minst var Federers serve tilbake i denne turneringen, og det lover godt for Wimbledon.

Nadal er konstant motivert, og jeg tror han kan vinne Wimbledon i år også. Jeg er mer spent på Djokovic. Har lufta gått ut av ham, eller var semifinaletapet mot Federer bare en fartshump på veien mot total dominans?

Men nå kaller det verden igjen. Kvelden er lys og det er snakk om fisking i fjorden.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar