Isner røyk mot Almagro

Dagens mest oppsiktsvekkende resultat i Wimbledon, i det minste på herresiden, må være John Isners tap i fire sett mot Nicolas Almagro. Merkelig lite skriving om kampen på nettet, dog.

Isner hadde ingen breaksjanser mot Almagro, og det var spanjolen som tok to av tre tie-breaks i kampen. Før han brøt Isner i fjerde sett og avgjorde kampen.

Følte Isner et press til å prestere etter den korte, og mye hypede kampen mot Mahut i første runde? Kanskje ikke så unaturlig, men likevel; Nicolas Almagro er en mann Isner må slå dersom han skal henge med til de avgjørende kampene på gras. Jeg finner ikke intervju med Isner på Wimbledon-sidene, men hvis noen andre har lest eller hørt noe, så kom med det.

For noen uker siden tok Isner to sett mot Nadal på grus. I dag tok han bare ett mot Almagro på gras. Merkelig sport, dette. Isner hadde ingen forventninger på seg mot Nadal, men ganske mange mot Almagro i dag.

Les forresten også Jim Couriers blogg om hvor raskt Wimbledon-dekket er i dag sammenlignet med hans tid på touren:

What a different surface it is today where Rafa doesn’t have to do much different on grass other than slice his serve more frequently. It’s tough to imagine Rafa winning Wimbledon in the 90′s given the surface at that time but I sure would like to see how he would adjust to having to serve and volley all of the time. He’s such a great champion and competitor and that would have been a challenge he would have enjoyed as much as we would enjoy watching it.

Må også nevne Hewitt mot Söderling i dag. Hewitt er ikke den trusselen han var for 8-10 år siden, men han yppet seg mot svensken og vant de to første settene. Har han noen gang fått mer jubel i Wimbledon enn for poengene hvor han kastet seg i Becker-stil og slo akrobatiske volleyer? Hewitt har aldri vært noen publikumsfavoritt, men blir du gammal nok, blir folk glade i deg. Sånn er idrettens logikk, også for Lleyton Hewitt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar