Ingen store bomber i dag

Jelena Jankovic tapte i første runde i Wimbledon i dag. Selv om hun har vært verdensener, kan det ikke kalles noen kjempesensasjon at hun ryker for Martinez Sanchez.

Jeg vil ikke legge for mye i Serena Williams sin tresetter mot Rezai. Serena er mest sårbar i begynnelsen av turneringer, og trenger mer kamptrening.

Mange har snakket om Daniela Hantuchova før denne turneringen, men det er bare såvidt hun er med fortsatt; tapte første sett og vant 7-5 i andre setts tiebreak mot Diatchenko (168 på rankingen) i dag. Hantuchova er en severdig spiller, men Grand Slam-vinnerkandidat? Neppe.

Antiklimaks på bane 3? Neppe for John Isner, som slo Nicolas Mahut i tre sett denne gangen, i stedet for fem sett og 11 timer i fjor. Det hadde kanskje blitt en annen affære dersom Mahut hadde vunnet ett av tiebreakene.

Min lille favoritt Dolgopolov tapte i første runde mot gamle Fernando Gonzalez, en absolutt overkommelig på dette stadiet av chilenerens karriere. Marin Cilic tapte også mot en gammel mann, Ivan Ljubicic.

Og jeg gir gjerne et par klapp på skulderen til David Ferrer og Fernando Verdasco, som vant sine kamper. Spanjolene kan spille på alle underlag nå for tiden, slik en viss verdensener demonstrerer år etter år. Nadal møter Ryan Sweeting, og deretter forhåpentlig Milos Raonic, mannen med Serven.

Wimbledon går på Canal +, men forskjellige streaminger på nettet er ikke så verst, heller. Kanskje NRK kan bla opp for rettighetene når de mister OL?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

9 kommentarer

 1. Jeg synes nesten det kan karakteriseres som en bombe at Verdasco klarte å snu kampen etter å ha ligget under 0-2 i sett og reddet en matchball. Så ham tape mot Roddick i Queen’s forleden, og det var snarere en surmulende Verdasco som konstant forsøkte seg på vinnerslag (som vanligvis gikk langt utenfor) som tapte kampen enn Roddick som vant den. Med tanke Verdascos sesong hittil, hadde jeg ingen tro på at han skulle komme tilbake i denne kampen. Tommelen opp til ham for det, og så får vi se hvor mye lenger han kommer i turneringen (kom ikke særlig langt i fjor).

  Ellers synes jeg det er imponerende av Fernando Gonzalez å slå ut Dolgopolov i første runde. Gonzalez har vært lenge ute med skade, kun spilt to ATP-kamper i år (på grus) og ikke gjort det særlig skarpt siden februar i fjor. Så all honnør til Gonzo!

 2. Håper virkelig NRK satser på Wimbledon ettersom de mister OL. Det var vel nettopp det som var argumentet for at dem ikke kunne sende Wimbledon i fjor – at de ikke hadde råd. Det bør de ha nå.

  For å ikke falle helt av lasse sammenlignet med sine konkurrenter, må de nødvendigvis satse på noe «nytt» på sportsfronten. Det bør bli Wimbledon. Det er viktig at tennisen når ut til folket, og det er ingen som er en bedre distributør enn NRK til det.

  1. … og siden Canal+ har kjøpt tippeligaen burde de være interessert i å frigjøre både penger og sendeflate. Dessuten bør jo TV2 finne noe å satse på etter at fotballen forsvant.

 3. Om ikke NRK peiser på for å få Wimbledon nå, kan de se langt etter lisenspenger fra denne kanten.

  Snart på tide å legge ned hele Norsk rikskringkasting, vel. Hobbykanal!

Legg igjen en kommentar