Gras og gamle kjente

Tennis på tv:
Marin Cilic – Arnaud Clement 6-4, 6-4
2. runde, Queen´s


Gras igjen, snart Wimbledon. De raspende lydene fra Roland Garros er erstattet av kompakte balltrefflyder og lette skritt over graset.

Eurosport viser som vanlig oppvarmingsturneringen fra Queen´s. Jeg fikk med meg siste sett av kampen mellom Arnaud Clement og Marin Cilic. Begge er karrieremessig i ingemannsland for tida.

Clement er 33 år og ranket 146 i verden. Det er ti år siden han spilte finale i Australian Open, og det er neppe annet enn kjærligheten til sporten (oppmerksomheten, pengene og spillet i seg selv) som gjør at han holder det gående.

Clement var i sine beste stunder en finfin kontringsspiller med gode reflekser (han er knallgod i double), men litt lite kraft. Han spiller som han alltid har gjort, bare litt dårligere enn før.

Marin Cilic føyer seg inn i rekken av høye kroater, og hadde god kontroll på Clement. Jeg har aldri vært noen fan av Cilics serve – kan han ikke slå flere ess med en sånn høyde? Men jeg liker kickservene hans, og ATP-statistikken viser at Cilic får godt betalt for både første- og andreserver. Det må være noe i serven som jeg ikke ser. More than meets the eye, eller noe sånt. Sent i andre sett slo han en andreserve som nesten kicket over Clements to hender.

Cilics forehand er veldig opp og ned. Mot slutten av kampen hadde han noen enkle bommerter fra den siden. Cilic blir 23 i høst, og det begynner å haste litt hvis han har tenkt å bli en toppspiller av typen som utfordrer til Grand Slam-titler. For meg virker det ikke som Cilic har det som skal til. Han møter Bellucci i neste runde.

Nadal spiller forresten her også, mens Federer meldte forfall fra Halle, til arrangørens store irritasjon. Men hei, når du er nesten 30 år og har nådd finalen i French Open, er det ikke rart kroppen føles rusten etterpå. Og Wimbledon er tross alt viktigere enn Halle.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Men er det ikke OK at A.Clement holder på så lenge han synes at det er gøy? 6-4, 6-4 mot Cilic er jo ikke dårlig – og han kan kanskje kvale seg inn i Wibl. og da trenger han litt gresstrening?

    Apropos Federer. Min mistanke er at det ikke er kroppen som er så rusten at Federer ikke orker å spille i Halle, men at Federer vil ha en Slam i år. For han hadde Nadal 5-2 i første sett – og servet/spilte på høyt nivå – og da burde han ikke ha latt Nadal ta det settet.
    Antar at Federer bruker tida til å lade opp til Wimb. – finpusse slag og taktikk – kroppen er grei nok den tror jeg.

  2. Men er det ikke OK at A.Clement holder på så lenge han synes at det er gøy? 6-4, 6-4 mot Cilic er jo ikke dårlig – og han kan kanskje kvale seg inn i Wibl. og da trenger han litt gresstrening?

    Apropos Federer. Min mistanke er at det ikke er kroppen som er så rusten at Federer ikke orker å spille i Halle, men at Federer vil ha en Slam i år. For han hadde Nadal 5-2 i første sett – og servet/spilte på høyt nivå – og da burde han ikke ha latt Nadal ta det settet.
    Antar at Federer bruker tida til å lade opp til Wimb. – finpusse slag og taktikk – kroppen er grei nok den tror jeg.

Legg igjen en kommentar