Federer!

Voksen- og familielivet medfører en del forpliktelser som krasjer med tilværelsen som tennisfan. I dag var en slik dag. Jeg fulgte semfinalene via mobiltelefon og noen korte glimt på tv. At Nadal skulle slå Murray var som ventet. At Federer skulle slå Djokovic, i fire sett hvorav to i tie-break, var ikke i mine tanker.

Tennis.coms oppsummering:

There is no doubt Federer caught Djokovic by surprise with his refusal to step down from the challenge of hitting shot for shot with his younger rival. Except for a brief period after Djokovic broke serve to take a 4-2 lead in the opening set, when he seemed to be outhitting Federer, the world No. 3 gave as good as he got, showing little of the vulnerability we’ve seen at other times this year.

Det finnes allerede klipp på nettet. I første setts tiebreak er det Djokovic som svikter på 5-5. Han virket litt initiativløs mot slutten der:

 

Kamprapport fra Eurosport her.

Finalen mellom Nadal og Federer blir en kamp mellom to lettede spillere. Nadal fordi han er i finalen igjen tross mindre blendende spill enn vanlig, Federer fordi han også er i finale igjen, og stoppet Djokovic på veien. Nadal pleier ikke tape Grand Slam-finaler. Hvis begge har en normal dag på jobben, skal Nadal vinne. Federer satte 65 prosent av førsteservene, 18 ess og bare 2 dobbeltfeil. Han må ha en like god servedag for å ha sjanse mot Nadal, og han må velge sine slag, ikke prøve å vinne hvert poeng.

For å slå Nadal tror jeg Federer må sjanse mye i Nadals servegame, og konsentrere seg om å holde serve selv. Alt for å nekte Nadal en rytme i kampen.

Federers fordel mot Djokovic er at serberen ikke spiller med samme overskru som Nadal gjør. På en god dag, som Federer hadde i dag, kan han stå imot Djokovic fra grunnlinjen. Han er mindre komfortabel mot Nadal, og det vet selvfølgelig Nadal også. Nadal i fire sett i finalen, sier jeg.

Forfatter: Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer til «Federer!»

 1. Matchen mellom Djokovic og Federer var litt av en batalje. Fantastisk spill av begge i perioder. Spesielt av Federer når det gjaldt i tiebreakene. Så hele matchen, til stor irritasjon fra resten av familien. Nadal mot Murray så jeg bare siste delen av. Det jeg så av den viste en Nadal i oppegående form. I perioder var han helt strålende.

  Så har vi fått den finalen mange drømte om, inkludert meg. Spennende blir det, og jeg tror matchen er helt åpen.

  I dag er det damefinale. Holder en knapp på Schiavone, men Li er i støtet, så vi får se. Med sol og sommer i Drammen (der jeg er nå) er det vel lite trolig at jeg får se den matchen.

 2. Hvorfor er det 2 kommentatorer?

  Håper Fedrerer vinner, og at den eldste kommentatoren sier takk for seg.

 3. God finale! Kampen sto og vippet flere ganger, og Federer var faktisk ikke langt unna å ta både det første og andre settet. Men sånn er tennis: Det er marginer, og det handler ikke om å vinne flest poeng, men å vinne de viktige poengene. Det kan lett beskrives ut fra statistikken før det tredje settet: Nadal hadde på det tidspunktet kun vunnet fire baller mer enn Federer i hele matchen, men ledet likevel 2-0. Og etter det tredje settet, som Federer vant, tror jeg faktisk statistikken helte mer i retning av Federer som hadde vunnet flest poeng. Et lite apropos og nok en bekreftelse på hvor marginalt det er – og hvor brutal tennisen er.

  Men det var til slutt en fortjent seier fra en Nadal som spilte seg stort opp i mesterskapet, og ikke minst servet bedre og bedre. I finalen servet han endog bedre enn på lenge. Det blir nå voldsomt spennende å følge rotteracet videre i Wimbledon – bare to uker unna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.