Federer!

Voksen- og familielivet medfører en del forpliktelser som krasjer med tilværelsen som tennisfan. I dag var en slik dag. Jeg fulgte semfinalene via mobiltelefon og noen korte glimt på tv. At Nadal skulle slå Murray var som ventet. At Federer skulle slå Djokovic, i fire sett hvorav to i tie-break, var ikke i mine tanker.

Tennis.coms oppsummering:

There is no doubt Federer caught Djokovic by surprise with his refusal to step down from the challenge of hitting shot for shot with his younger rival. Except for a brief period after Djokovic broke serve to take a 4-2 lead in the opening set, when he seemed to be outhitting Federer, the world No. 3 gave as good as he got, showing little of the vulnerability we’ve seen at other times this year.

Det finnes allerede klipp på nettet. I første setts tiebreak er det Djokovic som svikter på 5-5. Han virket litt initiativløs mot slutten der:

 

Kamprapport fra Eurosport her.

Finalen mellom Nadal og Federer blir en kamp mellom to lettede spillere. Nadal fordi han er i finalen igjen tross mindre blendende spill enn vanlig, Federer fordi han også er i finale igjen, og stoppet Djokovic på veien. Nadal pleier ikke tape Grand Slam-finaler. Hvis begge har en normal dag på jobben, skal Nadal vinne. Federer satte 65 prosent av førsteservene, 18 ess og bare 2 dobbeltfeil. Han må ha en like god servedag for å ha sjanse mot Nadal, og han må velge sine slag, ikke prøve å vinne hvert poeng.

For å slå Nadal tror jeg Federer må sjanse mye i Nadals servegame, og konsentrere seg om å holde serve selv. Alt for å nekte Nadal en rytme i kampen.

Federers fordel mot Djokovic er at serberen ikke spiller med samme overskru som Nadal gjør. På en god dag, som Federer hadde i dag, kan han stå imot Djokovic fra grunnlinjen. Han er mindre komfortabel mot Nadal, og det vet selvfølgelig Nadal også. Nadal i fire sett i finalen, sier jeg.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Matchen mellom Djokovic og Federer var litt av en batalje. Fantastisk spill av begge i perioder. Spesielt av Federer når det gjaldt i tiebreakene. Så hele matchen, til stor irritasjon fra resten av familien. Nadal mot Murray så jeg bare siste delen av. Det jeg så av den viste en Nadal i oppegående form. I perioder var han helt strålende.

    Så har vi fått den finalen mange drømte om, inkludert meg. Spennende blir det, og jeg tror matchen er helt åpen.

    I dag er det damefinale. Holder en knapp på Schiavone, men Li er i støtet, så vi får se. Med sol og sommer i Drammen (der jeg er nå) er det vel lite trolig at jeg får se den matchen.

  2. God finale! Kampen sto og vippet flere ganger, og Federer var faktisk ikke langt unna å ta både det første og andre settet. Men sånn er tennis: Det er marginer, og det handler ikke om å vinne flest poeng, men å vinne de viktige poengene. Det kan lett beskrives ut fra statistikken før det tredje settet: Nadal hadde på det tidspunktet kun vunnet fire baller mer enn Federer i hele matchen, men ledet likevel 2-0. Og etter det tredje settet, som Federer vant, tror jeg faktisk statistikken helte mer i retning av Federer som hadde vunnet flest poeng. Et lite apropos og nok en bekreftelse på hvor marginalt det er – og hvor brutal tennisen er.

    Men det var til slutt en fortjent seier fra en Nadal som spilte seg stort opp i mesterskapet, og ikke minst servet bedre og bedre. I finalen servet han endog bedre enn på lenge. Det blir nå voldsomt spennende å følge rotteracet videre i Wimbledon – bare to uker unna.

Legg igjen en kommentar