Dolg day afternoon

Da jeg løpte i ettermiddag og pønsket på hva jeg skulle skrive om, var planen denne: Noen velvalgte ord om Wimbledon-utsiktene. Andy Murray vant i Queen´s, Nadal ble slått ut tidlig (uten at det betyr noe som helst for Wimbledon-formen, etter min mening), Wozniacki vant nok en liten tittel, begge Williams-søstrene er tilbake, og hvordan står det egentlig til med Roger Federer og Novak Djokovic?

Men hva lyser meg i øynene på resultatbørsen i kveld? Alexandr Dolgolpolov, hvis lettflytende tennis jeg ble så betatt av i Australian Open, har tapt igjen. Han var andreseedet i Eastbourne, men tapte i strake sett mot Carlos Berloq.

Hva har skjedd med Dolgopolov etter kvartfinaleplassen i Australian Open? Hvor er det blitt av kreativiteten som var der i så rikt monn i januar? Etter Australian Open, hvor han slo ut Tsonga og Söderling, nådde han finalen i Brasil, hvor han tapte mot Almagro, og like etter semifinalen i Mexico. Et par gode grusresultater i Sør-Amerika, altså.

Etter den tid har det vært stort sett sorgen. Han slo David Ferrer på grus i Nice, det er selvsagt sterkt. Men bortsett fra det, har Almagros Dolgopolovs vår og forsommer vært tynne greier. Kanskje finner han tilbake til spillet fra sesongstarten når touren beveger seg over på hardcourt om noen uker. (Overraskende nok står det på ATPs sider at grus er favorittdekket hans.)

Jeg håper virkelig ikke at Australian Open i år var et blaff, så morsom som Dolgopolovs spill var på sitt beste. Jeg har ikke funnet noen ferske intervjuer med ukraineren, og skulle likt å vite hva han selv har å si om de siste måneders tennis.

Kjekk sak om Dolgopolov fra årets French Open på Wall Street Journal, forresten.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Prøver du å si at Almagro er bedre på hardcourt enn grus?

    Bare så du vet det: Han har vunnet 10 titler på grus, 0 på hard court. Alle finalene han har spilt i er på grus.

  2. Artikkelen i WSJ forklarer jo litt av hva som skjedde med Dolgopolov fra Miami og utover.

    Når det gjelder gresstennis har rutine fått mye å si, og det har Dolgopolov i liten grad. Se f.eks en spiller som Raonic som man skulle tro at har glimrende forutsetninger for å spille bra på gress. Likevel røk han tidlig ut av turneringen i Halle.

    Jeg tror ikke vi skal forvente oss mye fra Dolgopolov i Wimbledon, men heller vente på den amerikanske hardcourt-sesongen.

Legg igjen en kommentar