Borte, borte, borte

En tusenlapp på denne tapsrekka i dag ville gitt et greit tilskudd til feriekassen: Wozniacki, Serena og Venus tapte alle sine kamper. Spørsmålene i kjølvannet av kampene er naturlige: Kommer Wozniacki noen gang til å vinne en Grand Slam-tittel, og kan Williams-damene (de er for gamle til å være jenter nå) vinne en GS igjen?

Selv om Serena og Venus er eldre og i siste fase av karrieren, vil jeg sette mest penger på dem, særlig Serena. Kommentarene hennes etter kampen tyder på at hun er sulten på flere titler. Jeg likte denne:

I’m more devastated than ever. I’m just a much better actress now.

Caroline Wozniacki begynner å få et velfortjent rykte for å være dronningen av oppvarmingsturneringer. Jeg husker at Drillo (tror jeg det var) i forbindelse med et av Norges sluttspill, VM 1998 eller EM 2000, fikk spørsmål om hvorfor Norge ikke spilte bedre. Han svarte at mens andre lag hevet seg 5 prosent i sluttspill, var Norge 5 prosent dårligere. Mer skulle det ikke til, siden nivået var så høyt. Kanskje er det noe av det samme som skjer med Wozniacki, og jeg vet ikke hva hun skal gjøre for å komme seg ut av det.

Så hvem har vi igjen på damesiden? 8 europeere, 5 av dem fra Øst-Europa. Av dem er det bare Maria Sharapova som har vunnet denne turneringen før. Hun er favoritt nå, men ikke en kjempestor en. Mange spådde store ting for henne i French Open også, hvor hun hadde klar bane til tittelen før hun klappet sammen mot Li Na.

Azarenka har vært på terskelen til storhet (i det minste i mange tennissynseres mening) en stund nå, men hun har så mange skadeavbrutte kamper bak seg at jeg vil se henne med pokalen i hendene før jeg blir overbevist.

Nei, hjertet sier Marion Bartoli, den lille, smålubne franske dama som slo ut Serena Williams i dag. Bartoli sier det hun mener, har en spillestil som få andre og har spilt finale her før. Allez!

På herresiden går det som jeg trodde: Djokovic, Fish, Murray, Tomic, Tsonga, Lopez, Federer og (sannsynligvis) Nadal til kvartfinaler.

Herreturneringens positive overraskelse er Tomic, som jeg må skrive mer om en gang i sommer. Han spiller for Australia, men i likhet med Andrea Petkovic (Tyskland) har familien hans bakgrunn fra Balkan. Skikkelig tenniskultur der nede, virker det som.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Begge Williams kommer til å vinne en eller flere Grand Slam, også Wozniackis tur kommer. Williams er bare litt rustne etter et års pause. Egentlig imponerende at de gikk til 16-dels med så lite forberedelser Grunnen til at de er med er trolig kun ranking. Uten deltagelse i Wimbledon ville de blitt nullet på rankingen, og da er det lang vei tilbake. Wozniacki virker mye mer passiv i Grand Slam, og trenger trolig noe mentalt for å overkomme forventningspresset. Hun holder i snitt et mye høyere nivå enn det hun viste i french og wimbledon.

  Men er litt usikker på hvor nivået i dametennis står i øyeblikket ift tidligere år. Bedre er det nok ikke, men kanskje jevnere. Jeg tror heller det er noe under, enn hva det var når Clijsters og Henin var som best.

  Del Potro spilte glimrende (og er tror jeg nr 2 eller 3 i verden akkurat nå), men Nadal gjorde som han gjør på sitt beste, vinner breakballene mot seg, og drar jevne matcher i land. Federer viste svakheter mot Youzny. En skadefri Nadal når finalen, der han møter enten Federer eller Djokovic.

  Spennende med Tomic. En 92 modell som har vist enormt potensiale lenge. Vant jo både junior Australian i 2008, og US Open i 2009. At det bare var maten som stoppet Søderling, er jeg ikke sikker på. Djokovic vinner nok greit mot ham, men det blir ingen walk in the park…

 2. Begge Williams kommer til å vinne en eller flere Grand Slam, også Wozniackis tur kommer. Williams er bare litt rustne etter et års pause. Egentlig imponerende at de gikk til 16-dels med så lite forberedelser Grunnen til at de er med er trolig kun ranking. Uten deltagelse i Wimbledon ville de blitt nullet på rankingen, og da er det lang vei tilbake. Wozniacki virker mye mer passiv i Grand Slam, og trenger trolig noe mentalt for å overkomme forventningspresset. Hun holder i snitt et mye høyere nivå enn det hun viste i french og wimbledon.

  Men er litt usikker på hvor nivået i dametennis står i øyeblikket ift tidligere år. Bedre er det nok ikke, men kanskje jevnere. Jeg tror heller det er noe under, enn hva det var når Clijsters og Henin var som best.

  Del Potro spilte glimrende (og er tror jeg nr 2 eller 3 i verden akkurat nå), men Nadal gjorde som han gjør på sitt beste, vinner breakballene mot seg, og drar jevne matcher i land. Federer viste svakheter mot Youzny. En skadefri Nadal når finalen, der han møter enten Federer eller Djokovic.

  Spennende med Tomic. En 92 modell som har vist enormt potensiale lenge. Vant jo både junior Australian i 2008, og US Open i 2009. At det bare var maten som stoppet Søderling, er jeg ikke sikker på. Djokovic vinner nok greit mot ham, men det blir ingen walk in the park…

 3. Ikke fryktelig overraskende at de to vinnerne av oppvarmingsturneringene Lisicki og Bartoli gikk så langt, ei heller årets Slam-suser Kvitova, ei heller French Open semifinalist Sharapova (eller kvartfinalist Azarenka). At to Williams-søstre som kom tilbake etter lang tid borte ikke skulle vinne var vel ikke det største sjokket heller.

  Tror fort Serena kan ta flere slams. Venus vet jeg ikke, spørs hvor mye lenger hun vil satse for fullt nå.

Legg igjen en kommentar