To kamper jeg vil se

Juan Martin Del Potro har akkurat vunnet tittelen i Estoril, 6-2, 6-2 mot Verdasco i finalen. Er det den høye argentineren som skal dytte Nadal ned fra tronen i French Open om noen uker?

Estoril er langt fra Paris på alle måter, 170 mil i bil og et par hakk under French Open i prestisje. Likevel er det turneringen i Estoril som gir mest gjenlyd i tennisverden denne helga. Del Potro har kommet seg raskere tilbake i verdenseliten enn jeg hadde trodd. Han vant de fire siste kampene i Estoril uten å avgi sett, og slo blant annet Söderling i kvartfinalen.

Davydenko vant München i dag, et kjærkomment lyspunkt for ham. Djokovic vant som ventet på hjemmebane i Beograd, 7-6, 6-2 mot Lopez i finalen.

For meg er det disse to jeg helst vil se mot Nadal de neste ukene: Del Potro og Djokovic. Del Potro har vunnet tre av de fire siste kampene mot Nadal, riktig nok på hardcourt. Djokovic er – og dette ville gitt ekstreme odds for ett år siden – fortsatt ubeseiret i 2011. Del Potro og Djokovic har selvtilliten til å tro de kan slå Nadal på grus. Det er i alle fall en start. Dessuten er begge i god form og har tohåndsbackhander – også kjekt å ha mot Nadal.

Federer, som har slått Nadal på grus to ganger? Jeg tror ærlig talt ikke han kan slå Nadal på grus igjen, med mindre Nadal har en utmattende kamp i kroppen, eller noe uforutsett skjer. Jeg har litt av den samme følelsen når det gjelder en ny Grand Slam-tittel for Federer. Han trenger litt flaks med trekning og andre spilleres tap for å vinne en GS igjen, tror jeg.

Neste uke begynner Masters-turneringen i Madrid, som vil gi noen svar. Nadal har fått en skitlett trekning, og kan møte Federer i semifinalen. Federer har Verdasco, Almagro og Söderling i sin halvdel fram til semifinalen, så det er ikke selvsagt at han når semifinalen. Djokovic kan møte Ferrer i kvartfinalen, og det blir en god test på Djokovic sin grusform for øyeblikket.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Her må jeg kommentere litt. For første gang i mitt liv fikk jeg endelig se en live tennis turnering og det i Estoril. Det var helt utrolig å se nivået på så kloss hold. Estoril er en mellomstor turnering og det passet meg bra siden det var min første. Man kjøpte dagsbillett som gav tilgang til all tennis fra 11 om formiddag til 20 på kvelden. Jeg fikk se mange av de store selv om damefeltet var veldig fattig på profiler. Del Potro kom jo sent inn i turneringen så her var det Søderling som skulle selge billetter. Når han varmet opp var det hundrevis som var og kikket på og som ville ha autrografer. Mannen var veldig populær der nede.

  Den dagen Del Potro spilte mot Søderling gikk jeg forresten rett forbi argentineren i det han skulle varme litt opp. Jeg kunne helt sikkert fått både bilde og autograf men jeg feiget ut. Men det morsomste i Estoril for meg var faktisk double. Her var der mye kult nettspill og lynraske refekser. Den mest underholdende singelkampen var nok Belluci mot Cuela.

  De fleste her inne har sikkert vært på en proff tennis turnering og hvis noen vurderer Estoril kan jeg varmt anbefale den turneringen. Været var stort sett fint men noen timer på fredag haglet det i tre strake timer. Det er sjelden kost i Lisboa området på denne årstiden.

 2. Imponert over Del Potro i Estoril. Fikk ikke sett finalen i dag mot Verdasco, men var egentlig aldri i tvil om at Del Potro ville vinne den matchen. Verdasco har rett og slett ikke spilt særlig bra i det siste, og kom til finalen ved at Raonic måtte trekke seg på grunn av vond rygg. Den matchen Del Potro hadde mest trøbbel i var mot kvalikspilleren P. Sousa som gikk i tre sett. Var slett ikke imponert over Del Potro i den matchen. Men etter det synes jeg han spilte bedre og bedre. Derfor er jeg slett ikke enig med deg Åsmund i at Nadal har fått en lett trekning. Heller stikk motsatt. Han vil trolig møte Del Potro i tredje runde, og det kan bli ei lei nøtt for Rafa. Kommer han gjennom den matchen blir det kan hende Roddick eller Melzer i kvartfinalen. Ikke noen lett oppgave noen av dem. Da synes jeg Djokovic har fått en mye enklere oppgave. Ingen vanskeligheter før han kan møte Ferrer i kvartfinalen. Ser heller ikke de helt store utfordringene for Federer. Det må da være Raonic, men han måtte jo trekke seg i Estoril på grunn av ryggproblemer, så det er jo ikke sikkert han stiller i sin beste form. Og så er både Almagro og Dolgopolov alt ute av turneringen alt. Kanskje får vi se Fedrer og Nadal i en semifinale. Men det er vanskelig å spå. Også tennisballen er rund.
  Kjetil: Skal ta med meg dine gode råd om Estoril. Har vært der, men ikke for å se tennis. Planlegger en turnering i Europa neste år, kanskje det kan bli Estoril.

 3. Enig med Wenche her. Da jeg så overskriften, tenkte jeg umiddelbart på Nadal – Del Potro og Djokovic – Ferrer. Spennende å se om Nadal klarer å knekke Del Potro-koden, mens møtet med grusdyret Ferrer blir en syretest for Djokovic før et eventuelt møte med gruskongen Nadal.

  Djokovic fikk lite matching i Beograd og måtte redde hele seks breakballer i første sett mot Feliciano López før han dro settet hjem i tie-break. Ikke altfor imponerende. Blir spennende å se ham mot de beste.

 4. Dere har helt rett i at jeg har oversett Del Potro i trekningen. (Vet ikke hvordan det skjedde, hjernen må ha forlenget påskeferien.) At Roddick eller Melzer skal skape vanskeligheter for Nadal har jeg mindre tro på.

 5. Estoril er et ganske stort område så lurt å sjekke hvor tennisen spilles før en drar. Det ligger ikke på togstpoppet Estoril. Da ha man kommet for langt vest. Tennisen spilles ved estadio Nacional området som ikke er så langt utenfor Lisboa sentrum faktisk. Det gikk busser fra sentrum av Lisboa til tennisen hver dag, men jeg hadde heller hotell bare 5 min fra tennisen slik at jeg kunne gå til og fra hver dag. Engelsknivået i Lisboa var varierende men på selve turnerigen var alle jeg snakket med veldig flinke. Men det skader ikke å kunne noen gloser portugisisk der nede.

  Ellers var det greit at det grustennis for min del. Det gikk fortsatt veldig fort og det var vanskelig å henge med til tider. Hardcourt må være nærmest umulig spesielt og på herresiden. Vurderer en ny turnering til sommeren. Båstad har jo wta i starten av juli og atp uken etterpå. Ser det er 1 time og 40 min med tog fra Gøteborg. Ser ut som en koselig liten turnering.

 6. Takker så mye for tips, Kjetil! Kult at du har vært i Estoril! Burde selv sett mer topptennis live. Båstad er som du sier et godt alternativ hvis man ikke ønsker å dra for langt. Det skal skjekkes ut:)

Legg igjen en kommentar