Sharapova mangler bare French Open

Denne saken handler om dametennisNovak Djokovics seiersrekke er selvsagt det store samtaleemnet når French Open starter. Med dagens seier i Roma har også Maria Sharapova meldt seg på i kampen om oppmerksomheten.

Å si at Sharapova har vært utenfor rampelyset er selvsagt en overdrivelse, Sharapova er alltid der. Men ikke så mye på grunn av resultatene, like mye for reklamene hun fronter. Det er noen år siden Sharapova sist vant en Grand Slam-tittel, Australian Open 2008.

Vinner Sharapova i Paris, vil hun ha alle de fire Grand Slam-titlene. WTA-touren har ikke opplevd det siden Serena Williams fullførte sin Grand Slam med tittelen i Australia i 2003.

Jeg fikk bare sett deler av kampen mellom Sharapova og Stosur i dag, som Sharapova vant 6-2, 6-4. Det var slutten av første og begynnelsen av andre.

Samantha Stosur har to våpen som Sharapova klarte å nøytralisere: Serven og forehanden. Stosurs favorittserve er kickserven mot motstanderens backhand, men Sharapova er høy nok til å takle den greit. Stosurs forehand er dødelig og høytsprettende på sitt beste, men den kan også bryte helt sammen. Sharapova matet på med baller mot Stosurs backhand, og det virket.

I grusturneringene på WTA-touren har vi siden april hatt disse vinnerne: Azarenka, Wozniacki, Goerges, Brianti, Vinci, Medina Garrigues, Kvitova og Sharapova. Jepp, åtte forskjellige vinnere på åtte turneringer. Hvis noen ser kan peke ut en klar favoritt til French Open, er jeg veldig interessert i å høre.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Jeg var overbegeistret, selvsagt, men jobber med å holde forventningene nede. Dette var hennes beste turnering siden hun kom tilbake fra skade, og jevnheten gjennom alle matchene var imponerende. Like fullt: Hun spilte seg langt fram i Miami og Indian Wells før hun snublet, så hvem vet om det er langvarig form vi snakker om. Matchen mot Wozniacki var mer imponerende enn mot Stosur. Tålmodighet og en trygg backhand er de største forbedringene.

    Matchen mot Azarenka var gjevn, den kunne gått begge veier. Men holder Azarenka seg frisk i French Open må hun vel regnes som en favoritt, om ikke Clijsters stjeler seg fram igjen.

  2. Det er selvsagt ekstremt åpent men jeg holder en knapp på Stosur. Hun var helt rå i fjor før hun plutselig ble litt shaky i finalen. Men med den erfaringen i bakhånd tror jeg hun blir vanskelig å stoppe i år selv om hun er litt ustabil. Jeg tror mest på de spillerene som har sterke offensive våpen som en Stosur og forsåvidt også Goerges.

Legg igjen en kommentar