Seier nummer 36 på rad

Novak Djokovic måtte spille tie-break i tredje sett mot Andy Murray, men vant det, og dermed sin 38. kamp på rad. (36 kamper i 2011). Settsifrene ble 6-1, 3-6, 7-6, og BBC har en god kamprapport. Men nå tar Djokovic-rekka slutt, sann mine ord.

For i morgen skal Djokovic møte Nadal i finalen. Nadal spilte først i dag, og vant i to greie sett mot Gasquet. En uthvilt og revansjesugen Nadal tror jeg blir for mye for Djokovic. Jeg føler meg veldig sikker på at Nadal vinner, men det var jeg jo før kampen i Madrid sist helg også.

Siden Nadal nådde finalen, beholder han førsteplassen på rankingen, og blir førsteseedet i French Open. Djokovic-Nadal i fem sett på Roland Garros er kampen en hel tennisverden sikler etter å se nå.

Uansett hvordan det går i morgen, er Djokovic sin seiersrekke det som kommer til å bli stående som en påle i tennisåret 2011. Når vi om 10-15 år mimrer tilbake, er den utrolige innledningen på sesongen det vi kommer til å huske.

Djokovic og Nadal er nå tennisens ubestridte beste spillere. Derfor synes jeg det er herlig offensivt, selv om det nok er i overkant optimistisk akkurat nå, at Federer sier åpent at han ikke har gitt opp kampen om førsteplassen. Glimrende! Det aller verste i norsk idrett er alt gnålet om arbeidsoppgaver og ikke minst ta en kamp om gangen.

Nei, gjør som Federer, norske sportsfolk: Si hvilke ambisjoner dere har. Si at målet for sesongen er å bli seriemester.  At dere skal vinne minst to gull i VM på hjemmebane. At dere skal kaste spydet over 90 meter. At dere skal vinne hoppuka. Jeg skal ikke le av dere hvis ting går skeis, niks!, dere har min evige respekt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Jeg er ikke like sikker på at Nadal vinner finalen. Han sa selv at det har vært hardt å tape tre finaler på rad mot Djokovic, og personlig synes jeg ikke psyken til Nadal har vært like hard etter 2009-sesongen – hvor han blant annet ble rundspilt i Masters-sluttspillet i London. Djokovic derimot, må jo tro han er uovervinnelig. Han har jo hatt en vanvittig flyt siden Serbia vant Davis Cup.

  På den annen side har Nadal aldri hatt Madrid som noen favoritturnering pga høydemetereffekten. På havnivå i Roma kan det bli andre boller. Håper det.

 2. Himmel. Shame on me osv.

  Djokovic vant IGJEN, også denne gang i to sett mot Nadal i en grusfinale. Vi kan vel like greit kåre Djokovic til årets spiller, uansett hva som skjer resten av sesongen?

 3. Vel, «sann mine ord» – hold ikke denne gangen, men det interessante er: Skyldes dette at Djokovic har gjort noe teknisk som er nytt, som er overlegent – eller er det bare «flaks».

  Det er velkjent at topplag – og hester – er så jamne at det går an lage tipping ut av det. Hvis tilfeldigheter ikke spilte noen rolle ville Rosenborg, Federer/Nadal/Djokovic/Murray vinne «alltid» når de var «best».

  For meg ser Djokovic sin seiersrekke ut til å være en kombinasjon av teknisk styrke – veldig gode returer og en drepende down the line backhand – og flaks. For fortsatt ligger MacEnroe foran i ubrutt seiersrekke. Og var den noen åpenbar teknisk grunn til Macs seiersrekke?

  Saken er jo at Murray var nærmere seier enn Nadal – tar et sett og taper TB’et i tredje.

  Djokovic blir ikke årets spiller hvis han ikke tar to av tre GS titler som gjenstår. FO, Wimb, USO – tar andre enn Djokovic dem – så kan Djokovic bli som Wozniacki – eneren som ikke «egentlig» er ener.

  Men min magefølelse er at Djokovic har en teknisk fordel – returene. Vi har sett det hos damene – hvordan Goerges mfl. klarer å unngå at Wozniacki får spille den type tennis hun beherker best – ved å kline til med noen aggressive returer. B. Mattek-Sands mot Pennetta – akkurat det samme. 2. serven blir nådeløst angrepet.

  Har Djokovic noe spesielt teknisk å by på?

 4. Vel, «sann mine ord» – hold ikke denne gangen, men det interessante er: Skyldes dette at Djokovic har gjort noe teknisk som er nytt, som er overlegent – eller er det bare «flaks».

  Det er velkjent at topplag – og hester – er så jamne at det går an lage tipping ut av det. Hvis tilfeldigheter ikke spilte noen rolle ville Rosenborg, Federer/Nadal/Djokovic/Murray vinne «alltid» når de var «best».

  For meg ser Djokovic sin seiersrekke ut til å være en kombinasjon av teknisk styrke – veldig gode returer og en drepende down the line backhand – og flaks. For fortsatt ligger MacEnroe foran i ubrutt seiersrekke. Og var den noen åpenbar teknisk grunn til Macs seiersrekke?

  Saken er jo at Murray var nærmere seier enn Nadal – tar et sett og taper TB’et i tredje.

  Djokovic blir ikke årets spiller hvis han ikke tar to av tre GS titler som gjenstår. FO, Wimb, USO – tar andre enn Djokovic dem – så kan Djokovic bli som Wozniacki – eneren som ikke «egentlig» er ener.

  Men min magefølelse er at Djokovic har en teknisk fordel – returene. Vi har sett det hos damene – hvordan Goerges mfl. klarer å unngå at Wozniacki får spille den type tennis hun beherker best – ved å kline til med noen aggressive returer. B. Mattek-Sands mot Pennetta – akkurat det samme. 2. serven blir nådeløst angrepet.

  Har Djokovic noe spesielt teknisk å by på?

  1. Jeg mener Djokovic rett og slett må være i sitt livs form – rent kondisjonsmessig.
   Det var mange og lange ballvekslinger i går og han så ikke like sliten ut som han før har gjort ved slike anledninger. Tidligere virker det som om han har tvunget seg selv til å avslutte ballvekslinger med Nadal før den riktige anledningen har bydd seg. Nå er han antakelig ikke i noe dårligere fysisk form enn Nadal og tar seg tid til å bygge opp poengene.

   Midtveis i andre sett viste en statistikk at de hadde vunnet like mange av ballvekslingene som gikk 8+ ganger over nettet. Det er ikke vanlig kost for Nadal og stresser ham nok endel.

   Djokovic kan fint bli årets spiller selv om han ikke vinner flere GS-titler i år. På fire og en halv måned har han allerede vunnet mer enn årets spiller i årene 2000-2003 gjorde. Når han finalen i FO blir han forøvrig nr.1 i verden.

Legg igjen en kommentar