Ryker Djokovic-rekka i dag?

Novak Djokovic har nå vunnet 31 strake kamper i 2011. Rafael Nadal har en seiersrekke på grus på 37 kamper. I dag slutter en av dem, og jeg tror det blir Djokovics rekke som ryker.

Fordi:

  • Han har tapt 9 av 9 kamper på grus mot Nadal.
  • Han spilte tøffe kamper mot Ferrer og Bellucci i de to foregående rundene.
  • Nadal har hjemmebane.
  • Før eller seinere må seiersrekka ta slutt, og det er ingen skam at det skjer mot Nadal på grus. Djokovic resonnerer neppe slik, men jeg tror det ligger i underbevisstheten hans.

Argumentet for Djokovic er at kampen spilles på realtivt rask grus, og at Nadal kan kjenne presset ved å spille for sine landsmenn. Men Nadal er sterk i hodet, og jeg tror han tar dette. Hvis ikke, vil det være en av Djokovics mest imponerende skalper i karrieren. ATPs sider har en bra artikkel om Nadal og Djokovic.

Madrid-tennisen spilles på kanaler jeg ikke har tilgang til, dessverre. (Dameturneringen sendes på Eurosport, men sendestart 01.00 er litt i seineste laget for meg.)

Turneringen i Madrid drar Djokovic nærmere førsteplassen på rankingen. Hvis han klarer å lime seg til Nadal på grusen, slik han gjør med denne finaleplassen, har han gode sjanser for å ende 2011 som verdensener. Spørsmålet blir hvor mye krefter Djokovic og Nadal har utover sesongen, og hvordan de prioriterer Davis Cup.

Som jeg har sagt før: Dette er en gullalder for herretennisen. Federer og Nadal (begge legender) spiller fortsatt på et ekstremt høyt nivå, og nå har Djokovic også funnet en annen stabilitet enn han hadde for et par år siden.

Og ja, Thomaz Bellucci er en gledelig overraskelse i denne turneringen.

[polldaddy poll=5027072]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Håper på at Nadal skal ta dette hjem i kveld, men er slett ikke sikker. Vi får vente å se. Gleder meg til å se matchen i kveld med Christer Franke som kommentator. Imponert over Bellucci i går mot Djokovic. Spesielt var han god i første sett, men hadde nok også litt tur med nettruller blant annet.

  2. For en forrykende finale det ble. Dette er nok uten tvil verdens to beste tennisspillere akkurat nå. Og, med sorg må jeg bekjenne at Djokovic akkurat nå ligger et lite hode foran Nadal. Men i denne matchen viste de begge tennis av høy klasse. Djokivic gjør det samme i år som Nadal gjorde i fjorårssesongen. Vinner stort sett alt og har marginene på sin side. Fortsetter han slik blir han verdensener før sesongen er omme. Nadal har jo utrolig mange poeng å forsvare og Djokovic på langt nær så mange Skal bli spennende å følge disse to framover. Blir nok flere finaledueller mellom dem.

  3. Det var veldig høyt nivå i denne kampen. I IW og Miami var det spesielt forehanden til Djokovic som imponerte meg, men etter kampen i går er det vanskelig å peke på noen med bedre backhand enn serberen.
    Jeg er faktisk litt glad for at kampen ikke gikk i tre sett. 2t17m lang til for to sett og det er en ny masters denne uka og kort td til FO.

Legg igjen en kommentar