Robin-tid igjen

Denne saken handler om dametennisTilbake fra Sverige og maraton der. Robin Söderling har som vanlig funnet grusformen til Roland Garros, men hans tilstedeværelse i turneringen var merkelig underkommunisert i svensk media. I sportsnyhetene var han henvist til langt bak i sendingen.

Kanskje begynner de å bli blaserte, hva vet jeg. Han har spilt finale i Paris de to siste årene, tror de det kommer av seg selv, og begynner å interessere seg når det nærmer seg finale?

Hvis Söderling skal klare sin tredje finale på rad, må han gjennom Gilles Simon i åttendedelsfinalen, og deretter Nadal. Riktig nok skal Nadal spille mot Ljubicic først, men jeg kan ikke se at han taper den. Nadal har klart det kunststykket å bli snakket litt ned i årets turnering, på grunn av femsetteren mot Isner i første runde, og litt kladdeføre senere også. Jeg holder Nadal som favoritt til turneringen fortsatt.

De andre åttendedelsfinalenene i øverste del av trekningen er ikke så sterke. Murray, Troicki, Chela og Falla skal ha lite å stille opp mot Nadal. Murray har vist lovende takter på grus i vår, men er småskadet nå.

Ellers i dag: Jeg så slutten av tredje sett mellom Ferrer og Monfils, hvor Ferrer ble brutt til 5-7. Ferrer virket smånervøs mot slutten, da han la inn noen stoppballer som Monfils luktet på lang avstand. Kampen ble stanset på grunn av mørke på 2-0 for Ferrer i fjerde sett.

Den som liker dette aller best er selvsagt Roger Federer, som slo Wawrinka 3-0 i sett tidligere på dagen. Federer møter Ferrer eller Monfils i kvartfinalen.  Det er en kamp Federer skal vinne uten store vanskeligheter.

Djokovic slo Gasquet i dag, og møter en sliten Fabio Fognini i sin kvartfinale. Forvent knusesifre i den kampen.

Så: Det ligger an til Federer-Djokovic i semifinalen, og Nadal mot, tja, Chela?, i den andre. Finalen blir Nadal mot Federer eller Djokovic. Hvis Nadal ikke klarer å spille opp mot sitt toppnivå, kan en finale mot Federer bli interessant, og noe mer enn full overkjøring. Selv om jeg aller helst vil se Djokovic mot Nadal i en finale.

Noen ord om damene også: Det er sagt mye om hvor dårlig det står til på WTA-touren, og favorittene har falt som fluer i årets turnering. Hvis vi tar halvfullt glass-tilnærmingen i stedet, er det mye å glede seg over.

I øverste del av trekningen er Kuznetsova, Bartoli, Pavlyuchenkova og Schiavone klare for semifinale. Kuznetsova har funnet her før, Bartoli er fransk, Schiavone tittelforsvarer og Pavlyuchenkova er, i tillegg til en utfordring for rettskrivere verden over, et nytt fjes i toppen.

I bunn av dameklassen er Na Li, Kvitova, Azarenka, Sharapova og Petkovic spillere som folk begynner å bli kjent med. En finale mellom Schiavone/Kuznetsova-Sharapova er mitt førstevalg.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Federer har utvilsomt imponert til nå, men hvis Ferrer vinner sin kamp tror jeg han har en mulighet mot sveitseren. Ferrer kan slå absolutt alle på grus slik jeg ser det. Jeg tviler på om Federer kan feie han av banen. Det blir nok en tøff fight og kanskje blir det litt verre for Roger når han møter en terrier som Ferrer.

  2. Håper Azarenka tar sin første tittel.
    I motsetning til Åsmund, så ser jeg ikke «publikumspotensialet» hos noen av disse 8 spillerne (bortsett fra Sharapova).
    Motsatt fra hos herrene, hvor toppspillerne trekker publikum.
    WTA savner Williams søstrene, Henin, Ivanovic (i god form).

Legg igjen en kommentar