Glimt av Del Potro og Djokovic

Ah, disse små lommene av lykke som kommer vår vei ganske uventet og lyser opp tilværelsen. Som i dag: Eldste datter, NRK Super-slavinnen, var på besøk, kona på jobb og jeg hjemme med den yngste dattera vår, hun som stadig spør hvor tennisballen hennes er. Ettermiddagens program: Del Potro, Djokovic, hjemmelagd pizza og sofa.

Først Del Potro. Han spilte mot Blaz Kavcic på bane 2 i ettermiddag. Dette er en av de mindre banene på Roland Garros. Kameraet er derfor plassert litt lavere enn på f.eks Suzanne Lenglen eller Chatrier-banen. Det gir et helt annet bilde av tennisen. Jeg hadde til tider problemer med å se ballen når Del Potro hamret løs.

Det er sol i Paris, og årets baller flyr raskere enn de pleier, sier rapportene. Forholdene favoriserer spillere som kan ta initiativ i duellene, som Del Potro gjorde til gagns i dag. Han drev Kavcic hit og dit med grunnslagene sine. Del Potro er ikke like elegant når han må flytte seg raskt, men mot Kavcic fikk han god tid til å lade kanonen. Særlig forehanden til Del Potro er et monster.

Del Potro vant i tre sett. Djokovic vant i to og et halvt mot Hanescu. Jeg har ikke sett så mye av Djokovic i år, hvor han som kjent har hatt helt greie resultater (39 kamper på rad uten tap).

Hvis jeg ikke hadde visst noe om spillerne på forhånd, ville jeg i første sett ikke trodd at det var så stor forskjell på spillernes meritter. Hanescu fulgte Djokovic helt til 4-5. Da skulle han serve for å holde seg i settet, men kom under 15-40. Han reddet seg inn til deuce og hadde gameball til 5-5, da han kom til nettet og slo en elendig volley som Djokovic satte vekk.

Der og da var det takk og farvel til Hanescu, som ga liten motstand i andre sett og ga seg på 2-3 i tredje – uten å se spesielt skadet ut. Djokovic gjorde akkurat nok i dag, og fikk litt hjelp av auraen i slutten av første sett, men det er sånne gaver som kommer din vei når motstanderen vet at du ikke har tapt en kamp i hele sesongen. Les Steve Tignors kamprapport på tennis.com.

Del Potro mot Djokovic i tredje runde har hatt en hype rundt seg helt siden trekningen ble gjort, og nå blir kampen en realitet. Jeg ble overrasket da jeg hørte at Del Potro aldri har slått Djokovic. Jeg tror ikke det skjer her. Del Potro er neppe i kampform til å spille fem sett mot verdens beste spiller ennå, tror jeg. Og Del Potros angrep er ikke bedre enn Djokovics forsvar, etter min mening. Jeg tror Del Potro må vinne i tre eller fire raske sett hvis han skal ha en sjanse.

Men de har ikke spilt mot hverandre på to år, og mye har skjedd siden den gang: Del Potro har vunnet en Grand Slam-turnering og Djokovic har steget til de aller øverste luftlag av tennisen. Jeg tror Djokovic vinner i fire sett.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

9 kommentarer

 1. Jeg tror nok den innbyrdes statistikken mellom Djokovic og Del Potro ville ha sett annerledes ut om de hadde møttes flere ganger i siste halvdel av 2009.

  Djokovic var på topp når de møttes i Roma det året, spilte så tidenes lengste tresetter mot Nadal i turneringen etterpå (Madrid) og kom seg egentlig ikke helt igjen før mot slutten av 2010.

  Del Potro derimot ble bedre og bedre utover grussesongen, spilte en femsetter mot Federer i FO, og deretter gikk han 2-0 mot både Nadal og Federer ut sesongen.

  Men jeg er enig i vurderingen din. Morgensdagens kamp kommer nok for tidlig for Del Potro. Samtidig tror jeg Del Potro er den som har størst sjanse for å slå ut Djokovic før finalen.

 2. En Del Potro i skikkelig form og med kamptrening ville nok gitt Djokovic en real kamp, men jeg tror nok Djokovic tar dette i tre eller fire sett. Har et håp om at Gasquet skal kunne få ut potensialet sitt og gå videre mot Djokovic i 4. runde, men da må nok Del Potro gjøre en del av jobben med å mørne Djokovic først.

  Ellers synes jeg Nadal virker uvanlig usikker og, til ham å være, svak i RG. Spent på fortsettelsen.

  Og til Åsmund: Gratulerer med post nr. 1500! Imponerende! Og tusen takk for at du tar deg tid til å drive denne bloggen!

 3. Åsmund,
  du skriver fornuftig.
  Er det mulig at Caroline Wozniacki, er overvurdert?
  Og er hun kanskje en bedre versjon av Jelena Jankovic? Steingod, som kan slå alle. Men som aldri vil stå fram som mester?

 4. De 3 høyest seedede i RG er borte, hos damene.
  Er det et tegn på økt konkuranse og høyere kvalitet?, eller at dametennisen mangler toppspillere.
  Er det mulig for en herrespiller, å legge opp, for så noen år senere vinne en major tittel.
  Williams søstrene viser vel dette gang på gang. De synes å være mer opptatt av mote, men så, ved en intensiv trening er de helt i toppen igjen.
  Mangler ikke kvinnetennisen noe?

  1. Det mangler en stabil topp av 3-5 spillere som publikum vet hvem er, og som de vet vil komme langt i turnering etter turnering. Det er en svakhet at verdenseneren, Wozniacki, er så sårbar mot så mange spillere.

   Sharapova er på gang igjen, men både hun, Serena, Venus og Clijsters har lange perioder hvor de bare forsvinner, og det er ikke gunstig for WTA-touren. Og dette er de mest gjenkjennelige spillerne. Det samme gjelder Kuznetsova, hun vinner GS-tittel, spiller elendig, vinner en ny GS, og så videre.

 5. Jeg så ikke hele Del Potro-Djokivic kampen, men det var en periode der Del Potro hamret løs på Novak, men serberen hentet opp alt. Det er nok det råeste jeg har sett på en tennisbane på lang tid.

Legg igjen en kommentar