French Open, dag 1 og 2

Selv ikke mot 40 år gamle Kimiko Date-Krumm ser Caroline Wozniacki ut som en verdensener av «nå kommer jeg og tar deg»-typen, som for eksempel Nadal og Serena gjør på sitt beste. Wozniackis spill er ikke brutalt overveldende og demoraliserende for motstanderen.

I Wozniackis tilfelle er det like mye en mental styrkeprøve å spille mot henne. Alle som spiller mot Wozniacki vet at de må slå mange baller, og spille på sitt beste for å vinne. Wozniacki selv er relativt uforandret i stilen uansett hvem hun møter.

Date-Krumm så ut som en 40-åring i de delene jeg så av kampen; klok, men treg. Men hei, hun spilte sin første WTA-finale da Woniacki var 1 år gammel. Date-Krumm har en fascinerende teknikk, spesielt på forehandsiden. Hun skyfler ballen tilbake med underarmen. At den får noe som helst fart, må skyldes fantastisk timing og løse strenger, tipper jeg. Wozniacki vant 6-0, 6-2. Hennes neste kamp blir mot Aleksandra Wozniak, hvor dommeren skal få slite for å holde tunga beint i munnen.

Hvem kan slå Wozniacki? Julie Goerges har gjort det to ganger i vår. Jeg så litt av kampen hennes mot Mathilde Johansson i går. Goerges nevnes faktisk som en utfordrer til tittelen, men jeg kan ikke helt se det for meg. Det er forfriskende å se en damespiller som stoler så blindt på ett slag som Goerges gjør, nemlig forehanden. Hun løpte langt ut i backhandhjørnet for å slå forehanden. Ofte med suksess, andre ganger uten, enkelte ganger bommet hun skikkelig. Litt kvitt eller dobbelt og i overkant heftig satsing, syntes jeg. Neste kamp mot Safaraova blir verre.

Mennene: Ingen store bomber hittil, etter min mening. At Tomas Berdych og Marin Cilic forsvant i første runde var uventet, men ikke sensasjonelt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar