De 20 beste kampene

Masters-tennisen ruller i Madrid, hvor de beste vant i dag, selv om Federer måtte redde matchball mot Feliciano Lopez. Før de avgjørende kampene tar vi en snartur innom en fersk liste på Bleacher Report.

De har kåret de The 20 Greatest Grand Slam Matches of All Time, intet mindre. Eller rettere sagt: De beste herrekampene siden 1969. (Eller mener de at ingen damekamper er blant de beste siden 1969?)

Dette begrepet greatest er vanskelig å definere. Betyr det de mest velspilte kampene? De viktigste?

Spaltisten har tenkt slik: My criteria was a combination of the players who played, sets played, what was at stake and the circumstances involved with each match.  I then ranked them based on what I thought was the best order.

Mine umiddelbare kommentarer til lista:

  • 20 kamper og ikke en eneste med Jimmy Connors? Han har jo noen klassikere på samvittigheten, spesielt i US Open, eller Wimbledon-finalen i 1982 mot McEnroe. Bare én med Björn Borg? Ærlig talt.
  • Heller ingen med Boris Becker, men når jeg tenker etter, er det ikke så mange legendariske Becker-kamper i Grand Slam-sammenheng. Hans beste kamper var mot Sampras høsten 1996, og i Davis Cup. En av Stefan Edbergs kamper i US Open 1992 burde vært med.
  • Jo da, det var morsomt med Isner – Mahut som endte 135-133 (eller hva det var) i femte sett i Wimbledon 2010, men en great kamp var det vel ikke? Ikke var det en avgjørende kamp på noen måte heller. Roddick – Aynaoui i Australian Open 2003 er heller ingen klassiker for andre ting enn at den varte så lenge.
  • Når det først skal være med en kamp mellom Sampras og Agassi, mener jeg finalen i US Open 1995 er en mye større kamp enn kvartfinalen samme sted i 2001. I 1995 var førsteplassen på rankingen på spill, og de var klodens to beste spillere. Det var de ikke i 2001, selv om de spilte en hekkans god kvartfinale da også.
  • Baghdatis mot Agassi i US Open 2006 har jeg allerede glemt. Djokovic – Federer i 2010 US Open var en god kamp, men Federer var for ustabil til at det kan kalles en great kamp. Mener nå jeg.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar